Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 03/05/2018
Το 2ο No Finish Line  Athens ολοκληρώθηκε, και η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών προσέφερε το ποσό των 312,00 ευρώ για τους σκοπούς της διοργάνωσης. Η Α.Ε.Α.Ε. συμμετείχε στη διοργάνωση με 53 αθλητές αστυνομικούς και κατάφερε να συγκεντρώσει 624 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των 90 ωρών, γεγονός που μεταφράζεται σε τριακόσια δώδεκα ευρώ 312,00 για τις ανάγκες του Ιδρύματος  «Μαζί για το παιδί».
 
 
 
Η κορύφωση της δράσης έλαβε χώρα το Σάββατο 28/4/2018 όπου το σύνολο των συμμετεχόντων έδωσε το παρών στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το παρών τη συγκεκριμένη ημέρα έδωσε ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αστυφύλακας ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ Αντώνιος, ο οποίο τιμήθηκε για τις ανωτέρω επιτυχίες και για την προσφορά του στον αστυνομικό αθλητισμό. Ο Πρόεδρος της Α.Ε.Α.Ε. Α/Α΄ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ Γεώργιος του απένειμε τον «Δισκοβόλο», έμβλημα της Ένωσης μας και στον λόγο του εξήρε τα μηνύματα που στέλνει ο κ. ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ με την προσπάθεια που καταβάλει και τις επιτυχίες που καταφέρνει, προς ολόκληρη την κοινωνία.
 
 
Η συμμετοχή της ομάδος μας στο No Finish Line χαιρετίστηκε και από την οργανωτική επιτροπή, η οποία καλωσόρισε ολόκληρη την ομάδα μας και έδωσε το βήμα προς τον κ. ΤΣΑΠΑΤΑΚΗ για ένα χαιρετισμό. Ο Αντώνης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την θερμή υποδοχή και ευχήθηκε η διοργάνωση να έχει επιτυχία και να λάβουν χώρα παρόμοιες διοργανώσεις με φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο.
 
 
Τιμητική βράβευση από τον Πρόεδρο της Α.Ε.Α.Ε. έλαβε και ο Υποστράτηγος ΠΛΟΥΜΗΣ Εμμανουήλ για την πολύτιμη προσφορά του στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
 
Τέλος ο Πρόεδρος κύριος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ ευχαρίστησε τον Ταξίαρχο (ΥΓ) κύριο ΜΠΑΔΕΚΑ Αθανάσιο αλλά και τα μέλη της Α.Ε.Α.Ε.  για την παρουσία τους αλλά και την πολύτιμη προσφορά τους στη συνολική συγκομιδή χιλιομέτρων και κατ’ επέκταση χρημάτων.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2019.
 
Λίγα λόγια για τον Αστυφύλακα Αντώνιο Τσαπατάκη.
 
Το τροχαίο ατύχημα που του συνέβη και ειχε ως  απόρροια την παραπληγία αλλά και την απόταξη από την σχολή αστυφυλάκων που φοιτούσε, έγιναν το εφαλτήριο για να ξεκινήσει την αθλητική του καριέρα στο κολύμπι το 2009, έτος που τον στιγμάτισε καθώς κατέκτησε το πρώτο του μέταλλιο στα 100μ πρόσθιο .
 
Έκτοτε, χαράχθηκε η πορεία του στον αθλητισμό την οποία και θεωρεί συνδυασμό κόπου και απόλυτης αφοσίωσης.
 
Το 2011 κατέκτησε την 3ή θέση και το Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 100μ πρόσθιο sb4 που διεξήχθη στην Ισλανδια.
 
Τον αμέσως επόμενο χρόνο κατάφερε την 4η θέση στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου του 2012 και το 2013 προσέθεσε στις κατακτησεις του το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ στα 100μ πρόσθιο sb4 και το Χάλκινο μετάλλιο στα 200μ μεικτή s5.
 
O αγώνας του συνεχίστηκε οταν το 2014 κέρδισε την 2η θέση και το Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου στα 100μ πρόσθιο sb4 και το 2015 έφτασε στην κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Γλασκώβη στα 100μ πρόσθιο sb4.
 
Το 2016 συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς αγώνες του ΡΙΟ όπου και κατέκτησα την 4η θέση με Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 50μ. Πρόσθιο.
 
Το 2017 κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό στα 100μ. πρόσθιο.
 
Είναι μόνιμος νικητής του Χρυσού μεταλλίου στα Πανελλήνια πρωταθλήματα στα 100μ προσθιο και στα 50μ Πεταλούδα και κατέχει το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100μ προσθιο.
 
Η προσπάθεια και οι κατακτήσεις του, τον έχουν εμπνεύσει και έχει γράψει με τη βοήθεια της συγγραφέως  Έλενας Θωίδου, το παιδικό παραμύθι «Όνειρο» με σκοπό να διδάξει την ισότητα, τη δύναμη και την αγάπη.
 
 
 
 
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis