Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:01 | 05/12/2016

Πήγαν για μαλλί και... βγήκαν κουρεμένοι. Ο λόγος για πέντε νεαρά άτομα που αποφάσισαν λόγω οικονομικής στενότητας να κλέψουν τον θείο ενός από την παρέα.

Αν και τα κατάφεραν αποκομίζοντας 570.000 ευρώ, το κακό γι’ αυτούς δεν άργησε να συμβεί. Εκρυψαν τα χρήματα κάτω από την κουζίνα, τοποθετώντας ακόμη και τούβλα για να μην τα βρει κανείς, αλλά επειδή ο Θεός αγαπάει εκτός από τον κλέφτη και τον... νοικοκύρη, τα χρήματα έκαναν φτερά από την κρυψώνα, ενώ οι πέντε συνελήφθησαν!

Στόχος των πέντε ήταν η επιχείρηση του θείου στη λαχαναγορά του Ρέντη, όπου ένα βράδυ, στις αρχές Νοέμβρη, οι δράστες αποφάσισαν να μπουν πιστεύοντας ότι το θύμα είχε χρήματα σε μια ντουλάπα του γραφείου. Οι γυναίκες (μεταξύ των οποίων και η ανιψιά-σύζυγος του πρωταγωνιστή της κλοπής) φύλαγαν τσίλιες, ενώ οι δύο άνδρες μπήκαν στο γραφείο και πήραν τις μαύρες νάιλον σακούλες μέσα στις οποίες περιέχονταν φάκελοι με χρήματα. «Συναντηθήκαμε όλοι μαζί λίγο αργότερα στο σπίτι μου, όπου μοιράσαμε τα χρήματα», λέει ο βασικός κατηγορούμενος, «εγώ και η γυναίκα μου πήραμε 300.000 ευρώ, ενώ ο Σέρτζιο πήρε 270.000 ευρώ. Στην αδελφή μου έδωσα 7.000 ευρώ, με τα οποία αγόρασε ένα αυτοκίνητο, ψώνισε και πήγε διακοπές».

 

Οι κλέφτες επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος γιατί ξέχασαν εκεί ένα κατσαβίδι και μία κουκούλα. Οταν γύρισαν από τη δεύτερη «επίσκεψη», αποφάσισαν να κρύψουν τα κλοπιμαία στο σπίτι της μητέρας του βασικού δράστη, στο κάτω μέρος της κουζίνας. Ομως, όπως αφηγείται στους αστυνομικούς ο νεαρός κλέφτης, όλο αυτό το διάστημα ένας εκ των συνεργών τούς έλεγε ότι τους ψάχνουν οι μπράβοι «γιατί είχαν μάθει ότι είχαμε κάνει την κλοπή και απαιτούσαν χρήματα για να μας προφυλάξουν. Μάλιστα μας έλεγαν ότι μέσω των αστυνομικών Αρχών μπορούν να μας ξεμπλέξουν».

Και ενώ έψαχναν τρόπους για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των μπράβων, κλέφτες μπήκαν στο σπίτι της μητέρας του βασικού κατηγορουμένου, πήραν περίπου 260.000 ευρώ και έγιναν καπνός. Η μητέρα, δε, έκανε μήνυση στην Ασφάλεια για κλοπή!

 

Σοφία Φασουλάκη

 

www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis