Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:57 | 02/08/2016

Το Pokemon Go κυκλοφόρησε στην αγορά μόλις στις 6 Ιουλίου, όμως έχει εξελιχθεί ήδη σε παγκόσμια μανία (έχει ξεπεράσει το Twitter και το Facebook σε μέσο χρόνο ενασχόλησης ημερησίως), ενώ απαγορεύθηκε σε αρκετά μουσεία και υπηρεσίες.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η υποδοχή του παιχνιδιού είναι κάτι παραπάνω από θερμή: μετά την Ιαπωνία, όπου ένας ναός στο Κιότο καλωσορίζει τους παίκτες δίνοντας ακόμη και φορτιστές για παιχνίδι διαρκείας, η Γερμανία παραχώρησε στους λάτρεις του μία… γέφυρα! Ο δήμαρχος του Ντίσελντορφ αποφάσισε να κλείσει την γέφυρα Girardet, προκειμένου να μπορούν οι παίκτες του Pokemon Gο να παίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

Κατά πόδας και ένα αστυνομικό τμήμα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που, σύμφωνα δημοσίευμα του Guardian, χρησιμοποίησε την επίσημη σελίδα του στο Facebook για να προσκαλέσει «τυχαία επιλεγμένους», κατά τους ισχυρισμούς του, πολίτες, να πιάσουν σπάνια Πόκεμον εντός του τμήματος. Στην πραγματικότητα, διόλου τυχαία δεν είναι η πρόσκληση, καθώς με αυτή οι Αρχές ελπίζουν να προσεγγίσουν το τμήμα όσοι έχουν εντάλματα σύλληψης σε εκκρεμότητα.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει εμφανιστεί για να πιάσει τον Ditto, το σπάνιο Πόκεμον της φωτογραφίας, ωστόσο οι αστυνομικοί ελπίζουν πως η μανία του παιχνιδιού θα δελεάσει κάποιους, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη σύλληψη.


Ο διαχειριστής της σελίδας, Μπράιαν Μίλερ, δήλωσε πως η ανάρτηση είχε κυρίως χιουμοριστικό σκοπό και δεν περίμενε να αποκτήσει τέτοια έκταση. Πρόσθεσε ωστόσο πως είναι σχεδόν απίθανο να εμφανιστεί κάποιος μόνο και μόνο για να αποκτήσει ένα Πόκεμον που δεν βρίσκει συχνά.

Δεν είναι το πρώτο τμήμα που εφαρμόζει αυτό το «κόλπο». Το ίδιο είχαν προσπαθήσει να πετύχουν και οι αστυνομικοί στο Νιου Χάμσαϊρ, με τη μόνη διαφορά πως εκεί χρησιμοποίησαν τον εξίσου «ακριβοθώρητο» Charizard.

Πολύ πιθανό να εμπνεύστηκαν την ιδέα από την περίπτωση του Ουίλιαμ Ουίλκοξ, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, που συνελήφθη χωρίς την παραμική προσπάθεια των αστυνομικών στα τέλη του περασμένου μήνα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ωστόσο εκείνος, ως φιλόδοξος κυνηγός Πόκεμον, έφτασε ως το αστυνομικό τμήμα του Μίλφροντ παίζοντας και, όπως ήταν αναμενόμενο, συνελήφθη επιτόπου.

 

www.protagon.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis