Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 11/02/2017

«Ουρά» και μάλιστα... πανελλήνιας εμβέλειας είχε η σύλληψη της 47χρονης Ρωσίδας που έκανε τον προπομπό στη μεταφορά 30 κιλών χασίς στην περιοχή Παναγιά της Πρέβεζας! Η εξονυχιστική έρευνα αποκάλυψε τη συμμετοχή της σε δύο συμμορίες διακίνησης κάνναβης αλλά και κοκαΐνης, που δρούσαν σε περιοχές της Αργολίδας, της Καρδίτσας και της Αττικής.

Η 47χρονη είχε συλληφθεί μαζί με έναν 62χρονο Έλληνα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο προπορεύονταν από αυτό ενός 21χρονου Αλβανού που είχε συλληφθεί νωρίτερα στη διασταύρωση Δελβινακίου και στο όχημά του είχαν βρεθεί 30 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 30 κιλών και 150 γραμμαρίων. Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ζήτησαν από τους συναδέλφους τους της τοπικής Ασφάλειας να κάνουν έρευνα στο σπίτι της στο Ναύπλιο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα κιλό και 12 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά και 3.750 ευρώ.

Η Ρωσίδα βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο πολύμηνης έρευνας και η σύλληψή της πυροδότησε παράλληλες επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας για την εξάρθρωση των δυο συμμοριών, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφαλείας Ναυπλίου, Άργους, Καρδίτσας και Ιωαννίνων, του τμήματος Κρανιδίου και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. και τέσσερις σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών. 

Από αυτές, συνελήφθησαν εκτός από την 47χρονη, 12 Έλληνες ηλικίας 27 ως 57 χρόνων και τρεις Αλβανοί ηλικίας 20, 21 και 29 χρόνων. Όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου που άσκησε σε βάρος τους διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα, στην οποία περιλαμβάνεται ακόμη ένας 45χρονος Έλληνας που αναζητείται. 

Τα μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» ή συγγενικών τους προσώπων και επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν σε σπίτια στην Αργολίδα, την Αττική και την Καρδίτσα ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 588,2 γραμμαρίων, άγνωστη ουσία βάρους 5,3 γραμμαρίων η χημική σύσταση της οποίας εξετάζεται, 45 σπόροι κάνναβης, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, εννέα τρίφτες και τέσσερις συσκευές καπνίσματος κάνναβης, ένα όχημα, 7.520 ευρώ και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim. 

 www.protothema.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis