Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 14/10/2015

Στον ειδικό ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο 37χρονος, ο οποίος καταζητούνταν με ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί όπλων και παρουσιάστηκε μόνος του χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, κατηγορείται ως κάτοχος του οπλοστασίου που είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2013, εντοπίστηκε σε πάρκινγκ των Εξαρχείων όχημα που είχε νοικιάσει ο 37χρονος, στο πορτ μπαγκάζ του οποίου βρέθηκαν δύο καλάζνικοφ με κομμένα κοντάκια, 1500 σφαίρες, τέσσερις γεμιστήρες και τέσσερις χειροβομβίδες. Από τότε ο 37χρονος ζούσε καταζητούμενος ενώ οι διαρροές από την Αστυνομία τον έφεραν να έχει επαφές με πρόσωπα από την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη και του Γιώργου Πετρακάκου. 

Να σημειωθεί πως η Αστυνομία περιμένει εισαγγελική διάταξη, που θα της επιτρέψει να πάρει δείγμα DNA από τον Π.Α., ώστε να ταυτοποιήσει το γενετικό του υλικό με ευρήματα από τη γιάφκα στο Μαραθώνα.

Ο Π.Α είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς το 2005 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε καταδρομική επιχείρηση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη όπου είχαν αφαιρεθεί από τους αστυνομικούς ασπίδες, μάσκες και δακρυγόνα. Τότε είχε συλληφθεί, προφυλακίστηκε και τελικά αποφυλακίστηκε μετά από απεργία πείνας και δίψας. Η παράδοση και στη συνέχεια σύλληψη του 37χρονου, λένε οι αστυνομικοί ότι ίσως ανοίξει νέους δρόμους στις έρευνες για το σύγχρονο αντάρτικο πόλης.  

 




protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis