Η τραγική στιγμή που στυνομικός πυροβόλησε 14χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο

ΣΤΟ ΦΟΙΝΙΞ ΤΩΝ ΗΠΑ
Η τραγική στιγμή που στυνομικός πυροβόλησε 14χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο

Ένας αστυνομικός σκότωσε ένα 14χρονο αγόρι που προσπαθούσε να ξεφύγει κρατώντας ένα ψεύτικο όπλο, στο Φοίνιξ των ΗΠΑ.   

Με ανακοίνωσή της, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα πως, την Τρίτη, ένας αξιωματικός του σώματος σκότωσε τον ανήλικο που ήταν ύποπτος διάρρηξης αυτοκινήτου. 

Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο έφηβος κρατούσε μία ρέπλικα 1911 αεροβόλου που είχε κλέψει από το όχημα, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα.   

Ακολούθησε καταδίωξη του 14χρονου από ένστολους. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο ύποπτος στράφηκε προς το μέρος των αστυνομικών, ένας από αυτούς θεώρησε την κίνηση απειλητική και πυροβόλησε τον 14χρονο, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.   

Ο ανήλικος υπέκυψε στα τραύματά του, λίγο αργότερα, σε τοπικό νοσοκομείο.    

Η καταδίωξη και ο πυροβολισμός έχουν καταγραφεί από την κάμερα που είχε στην στολή του ο αστυνομικός αλλά η αστυνομία προς το παρόν δεν έχει διαθέσει το επίμαχο υλικό σε μέσα ενημέρωσης.   

Τα στοιχεία του 14χρονου δεν έχουν ανακοινωθεί από επίσημα χείλη αλλά ο τοπικός σταθμός ABC15 στην Αριζόνα μεταδίδει πως έχει έρθει σε επαφή με την μητέρα του Σάντρα Γκονζάλες και τον αδερφό του νεκρού, Τζέισον, που ζητούν εξηγήσεις από την αστυνομία.    «Τον σκότωσαν, ήθελαν να τον καταστρέψουν (...) θέλω δικαιοσύνη», φέρεται να δήλωσε στον σταθμό η μητέρα. «Οι αστυνομικοί έχουν όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ σωστά; Γιατί δεν τον στόχευσαν με ένα τέτοιο τέιζερ;», αναρωτήθηκε ο αδελφός του στην ίδια συνέντευξη.   

Με πληροφορίες από Guardian

 

www.lifo.gr