Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 17/12/2017

Την τρομακτική ισχύ των ατομικών όπλων αποκαλύπτουν 62 βίντεο πυρηνικών δοκιμών, που δεν είχαν δει ποτέ ως τώρα το φως της δημοσιότητας και αποχαρακτήρισαν τα τελευταία 24ωρα οι αμερικανικές Αρχές.
[custom:google-ads]

 

Το εντυπωσιακό υλικό περιλαμβάνει εικόνες από μια πυρηνική έκρηξη 25 κιλοτόνων που έγινε στις 21 Μαϊου του 1958. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Lawrence Livermore National Library (LLNL) διακρίνεται ένα τεράστιο λευκό μανιτάρι να ορθώνεται στον ουρανό μετά την έκρηξη.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναφέρουμε ότι η ατομική βόμβα που σκότωσε πάνω από 70.000 Ιάπωνες στην Χιροσίμα είχε ισχύ περίπου 15 κιλοτόνων, ενώ η βόμβα που δοκίμασε η Βόρεια Κορέα στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ισχύ 150 κιλοτόνων.

Τα βίντεο αποτυπώνουν μόνον ορισμένες από τις 210 δοκιμές που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ από το 1945 μέχρι το 1962 και κατέγραψαν τουλάχιστον 50 κάμερες κάθε φορά, ώστε να καλύψουν το γεγονός από κάθε δυνατή οπτική γωνία.

Οι αρμόδιοι είχαν μάλιστα έτοιμες και εφεδρικές κάμερες, σε περίπτωση που κάποια από τις 50 εμφάνιζε βλάβη. Κάποιες κατέγραφαν τις εκρήξεις σε μερικά μέτρα φιλμ ανά δευτερόλεπτο ώστε να «συλλάβουν» και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ άλλες κατέγραφαν ένα ή δύο καρέ ανά λεπτό ώστε να «συλλάβουν» την εξέλιξη των ατομικών μανιταριών σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα μια ομάδα φυσικών, που ερεύνησαν το διαθέσιμο υλικό των καταγεγραμμένων εκρήξεων ώστε να βοηθήσουν στη βελτίωση των προσομοιώσεων πυρηνικών όπλων στο μέλλον. Τα 62 νέα βίντεο έρχονται να προστεθούν σε άλλα 63 που καταγράφουν αμερικανικές πυρηνικές δοκιμές στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και είναι διαθέσιμα στο YouTube.

Η τελευταία πυρηνική δοκιμή των ΗΠΑ έγινε το 1992, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις τους χρησιμοποιούν έκτοτε προγράμματα Η/Υ για να υπολογίσουν τις επιπτώσεις των νέων πυρηνικών όπλων.


iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis