Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:37 | 12/05/2015

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής και Ηθικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Ελέν Λεγιέ παρουσιάζει το έργο της στον χώρο των «Ψυχαναλυτικών Σεμιναρίων» στην Αθήνα

Το βιβλίο της «Στις πηγές της τρομοκρατίας. Από τον κλεφτοπόλεμο στις επιθέσεις αυτοκτονίας» θα παρουσιάσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής και Ηθικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Ελέν Λεγιέ, στον χώρο των «Ψυχαναλυτικών Σεμιναρίων» στην Αθήνα, προσκεκλημένη του ομώνυμου συλλόγου.
 
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, ώρα 10.30,  στον χώρο δραστηριοτήτων του Συλλόγου «Ψυχαναλυτικά Σεμινάρια» (www.psy-s.gr ) επί της οδού Σαρρή 14, στου Ψυρρή, θα συμμετάσχει ο ιστορικός κ. Δημήτρης Κουσουρής.
 
Το βιβλίο εκδόθηκε σε μετάφραση Ρένης Παπαδάκη από τις εκδόσεις «Πόλις». Η συγγραφέας είναι επίσης ψυχαναλύτρια, μέλος της Association Lacanienne Internationale. Η κυρία Λεγιέ θα αναπτύξει με ποιο τρόπο η προσφυγή στον τρόμο δημιουργεί σύγχυση στον ίδιο τον πόλεμο καθώς  και τις υποκειμενικές επιπτώσεις του τρόμου από ψυχαναλυτική και φιλοσοφική σκοπιά.  Επίσης, το  πως  η τρομοκρατία συναντά  ένα  άλλο κοινωνικό σύμπτωμα,  αυτό του  μηδενισμού, τοποθετώντας ταυτόχρονα αυτή τη συνάντηση σε συνάρτηση με την κρίση της δημοκρατίας.
 
Η εκδήλωση έχει γενική είσοδο 5 ευρώ και ειδική τιμή (3 ευρώ) για φοιτητές και ανέργους. Θα υπάρξει μετάφραση.

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis