Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:49 | 04/01/2015

Ενόψει εκλογικής αναμέτρησης, ο Άρειος Πάγος θα κρίνει τη συμμετοχή κάθε πολιτικού σχηματισμού, κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει η συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οι ποινικές εκκρεμότητές του και το γεγονός ότι βασικά του στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του, Νίκος Μιχαλολιάκος, βρίσκονται στη φυλακή, προσδίδουν στην απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφανθεί για τη συμμετοχή των κομμάτων στις επικείμενες κρίσιμες βουλευτικές εκλογές με βάση τα καταστατικά που τα ίδια θα καταθέσουν. Βασικό κριτήριο θα είναι η τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας, όπως αυτή περιγράφεται στις βασικές διατάξεις του Συντάγματος και της πολιτειακής οργάνωσης του κράτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Με τα κριτήρια αυτά, άλλωστε, ο Άρειος Πάγος έδωσε άδεια συμμετοχής στη Χρυσή Αυγή και κατά τις πρόσφατες, τον περασμένο Ιούνιο, ευρωεκλογές, καθώς ο έλεγχος νομιμότητας του Δικαστηρίου περιορίστηκε, εκ του νόμου, στο καταστατικό που προσκόμισε και στα νομιμοποιητικά έγγραφα του κόμματος που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο.

Η ποινική εμπλοκή πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής και το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές της (επτά τον αριθμό) βρίσκονται στη φυλακή δεν αποτελούν κατά τη νομοθεσία μας εμπόδιο απαγόρευσης για ένα κόμμα να μετάσχει στις εκλογικές αναμετρήσεις, είτε πρόκειται για εθνικές είτε για ευρωεκλογές.

Πηγή:spirospero.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis