Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 02/06/2019

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε

Τα νέα της Υ.Α.Τ.

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΚΑΡΑΤΣΙΒΟΣ Ιωάννης, ΣΦΥΡΛΑΣ Απόστολος, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ηλίας, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Αποστόλης

•Η μεγαλύτερη εκκρεμότητά μας είναι η τροποποίηση του ΠΔ των μεταθέσεων το οποίο δεν επιτρέπει στους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες να τοποθετηθούν στην Δ.Α.Ε.Α.

•Η Υπηρεσία μας δίχως την αναγκαία ενίσχυση προσωπικού αργοσβήνει.

•Φυσικά όταν αναφερόμαστε σε ενίσχυση της ΥΑΤ δεν εννοούμε την ανεπαίσχυντη Διαταγή του Αρχηγείου για ενίσχυση με 100 άτομα, με κριτήρια τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα τόσο στην Υπηρεσία μας, όσο και στους ίδιους τους συναδέλφους.

•Σαν να μην έφτανε η έλλειψη προσωπικού, καθώς πλέον η αριθμητική δύναμη των Διμοιριών έχει κατρακυλήσει στο μισό σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε προ πενταετίας, στην επικίνδυνη αυτή κατάσταση έχει προστεθεί και η έλλειψη υλικοτεχνικής μέριμνας.

•Ως πότε ο κακοπληρωμένος Έλληνας αστυνομικός θα βάζει το χέρι στην τσέπη για να προστατέψει την σωματική του ακεραιότητα ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να προστατέψει και τον έλληνα πολίτη; Σε ανεπτυγμένα κράτη κάτι τέτοιο αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Στην Ελλάδα του 2019; Γιατί στην Υ.Α.Τ. του 2019 δεν υπάρχει ούτε στολή για αντικατάσταση.

•Αξιωματικοί και λοιποί βαθμοφόροι της ΥΑΤ οφείλουν να κάνουν αναφορές για την τρέχουσα κατάσταση γιατί αν συνεχίσουμε με αυτές τις δυνάμεις, είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι σοβαρό για το οποίο είναι βέβαιο πως αυτοί θα επωμιστούν τις ευθύνες.

•Στις 11/05/2019, διεξήχθη ο Τελικός Κυπέλου ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Η Πολιτεία αποφάσισε ο συγκεκριμένος τελικός να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και να δοθούν μόνο 1040 προσκλήσεις. Ειναι αδιανόητο σε ένα παιχνίδι χωρίς φιλάθλους και από τις δυο πλευρές η Ηγεσία να απασχολεί περί τις 80 Διμοιρίες. Την αδράνεια Πολιτείας και Ηγεσίας για ακόμη μια φορά την πλήρωσε με την υπερεργασία του ο Αστυνομικός της ΔΑΕΑ. Η θέση της Ένωσής μας καθώς επίσης και της Ομοσπονδίας μας είναι ξεκάθαρη, σχετικά με τον ρόλο που πρέπει να έχει ο Έλληνας αστυνομικός και ιδιαίτερα ο υπηρετών στη Δ.Α.Ε.Α., σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

•Στις 22/4/2019 ήταν προγραμματισμένη αντικατάσταση των Διμοιριών που βρίσκονται στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Δυστυχώς λόγω αδράνειας του Αρχηγείου και για λόγους που δε μας αφορούν, οι συνάδελφοι πλήρωσαν από την τσέπη τους τα ατομικά εισιτήρια μετάβασής τους και χωρίς την δική μας παρέμβαση και την άμεση συνεννόηση με την Διοίκηση της Δ.Α.Ε.Α., ώστε να πληρωθούν τα εισιτήρια των Λεωφορείων από την παγία, λίγο έλλειψε να πληρωθούν και αυτά από το προσωπικό των Διμοιριών.

•Θα έπρεπε να ντρέπονται ορισμένοι για το πως μια Υπηρεσία παράδειγμα οργάνωσης όπως η Υ.Α.Τ., την έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis