Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:46 | 25/07/2015

Επτά αστυνομικές ιστορίες, επτά φωτογραφίες της σημερινής κρίσης σε μια κοινωνία που φαίνεται να έχει χάσει τον προσανατολισμό της.

Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου η υπαστυνόμος Όλγα Πετροπούλου, μια φανατική αναγνώστρια του Μπόρχες που μπαίνει στη σχολή αξιωματικών της αστυνομίας γεμάτη όνειρα που γρήγορα γκρεμίζονται για να δώσουν τη θέση τους στη σκληρή πραγματικότητα.

«Βρε ηλίθια, με ποιον πας να τα βάλεις Δεν ξέρεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτής της ομάδας; Κοίτα να βρεις κανέναν πλούσιο αγρότη να παντρευτείς εκεί που πας, και σταμάτα να σκαλίζεις εκεί που δεν πρέπει!» της λέει κάποια στιγμή εκνευρισμένος ο διοικητής της.

Η Όλγα δεν έχει να αντιμετωπίσει μοναχά μια σειρά από δύσκολες υποθέσεις. Στη διαδρομή θα έρθει αντιμέτωπη με τους άντρες συναδέρφους της και τις προκαταλήψεις τους, καθώς και με έναν κρατικό μηχανισμό βαθιά διαβρωμένο, μια «Λερναία Ύδρα» που μοιάζει μάταιο να πολεμάει κανείς.

Γιατί μας αρέσει:
Γιατί η υπαστυνόμος Όλγα Πετροπούλου είναι ένας θετικός άνθρωπος που τον διακρίνει το θάρρος και η εντιμότητα. Προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει να κάνει καλά τη δουλειά της, χωρίς να διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με μηχανισμούς διαφθοράς. Θα θέλαμε να συναντάμε περισσότερους ανθρώπους σαν την Όλγα γύρω μας.

Γιατί ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, με αφορμή τις αστυνομικές ιστορίες, γράφει ένα βιβλίο για τη σημερινή Ελλάδα παρουσιάζοντας το ευρύ φάσμα των προβλημάτων και των αδιεξόδων της. Η κρίση δεν είναι μεταφυσικό φαινόμενο, δεν εμφανίστηκε στη ζωή μας από το πουθενά. Είναι το τραγικό αποτέλεσμα μιας θλιβερής σειράς φαινομένων που κυριάρχησαν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Γιατί ο μαθηματικός Τεύκρος Μιχαηλίδης των «Πυθαγορείων εγκλημάτων» είναι ένας χαρισματικός συγγραφέας που γράφει με οξυδέρκεια, χωρίς περιττές φλυαρίες.

INFO
Συγγραφέας: Τεύκρος Μιχαηλίδης
Εκδόσεις Πόλις
Σελ.: 270

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis