Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 12/09/2018

Τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας του γεγονότος ότι την Τρίτη 11/09/2018, ξεκίνησε η νέα σχολική χρόνια, έχουν έρθει σε γνώση μας καταγγελίες συναδέλφων διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με τη μη χορήγηση της προβλεπόμενης από το νόμο γονικής άδειας (παρακολούθησης σχολικής επίδοσης) σε συναδελφους, από τη Διοίκηση, ώστε αυτοί να παρευρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους, την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα το Π.Δ. 27/1986 άρθρο 10 παρ. 5 και με βάση το άρθρο 53 παρ. 6 του Ν. 3528/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ» σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/ Φ. 53/1222_οικ.20561/2007 (ΦΕΚ Β-1613/17.08.2007) Υπουργική Απόφαση, η εκάστοτε Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει την άδεια αυτή, εφόσον έχει ζητηθεί από τον ενδιαφερόμενο, ανεξάρτητα από το γεγονός αν είναι και οι δυο γονείς δημόσιοι υπάλληλοι, την οποία την μοιράζονται από κοινού ασχέτως αν ο ένας από τους δυο εργάζεται ή όχι.

Έτσι με βάση όλα τα παραπάνω, οι καταγγελίες των συναδέλφων επικεντρώνονται όχι μόνο στη μη χορηγήση της άδειας σε κάποιους, την οποία έχουν ζητήσει, αλλά και στη «φωτογραφική» χορηγήση αυτής, μόνο σε συγκεκριμένους συναδελφους.

Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί στη διερεύνηση αυτών των καταγγελιών και να εφαρμόσει το νόμο, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας, και να αποδώσει τις προβλεπόμενες ποινές σε τυχόν πράξεις ή παραλήψεις αρμοδίων, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά, τα οποία έχουν καταγγελθεί.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Κ. Ευάγγελος
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος του Ε.Κ.Α Θεσσαλονίκης

ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis