Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:40 | 07/12/2018
Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Φινλανδία από το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ενός δεκάχρονου κοριτσιού από μια συμμορία αλλοδαπών.
 
Οι αρχές στην παραθαλάσσια πόλη Όουλου, στα βορειοδυτικά της χώρας, προχώρησαν στη σύλληψη επτά ατόμων ηλικίας από 20 έως 40 ετών που κατηγορούνται ότι αποπλάνησαν μέσω social media ένα δεκάχρονο κορίτσι, το οποίο βίασαν επανειλημμένως στα σπίτια τους.

[custom:google-ads]

 
Σύμφωνα με την αστυνομία και οι επτά συλληφθέντες είναι μετανάστες ή πρόσφυγες.
 
«Για τους νέους ανθρώπους, το να συναντούν έναν άνδρα από άλλο πολιτισμό μπορεί να συμβεί αυθόρμητα, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι. Μπορεί κάποιους να τους προσφέρει κάτι "καλό", όπως καπνό ή αλκοόλ και κάπως έτσι να ξεκινήσει μια σειρά από άσχημα γεγονότα», δήλωσε στην εφημερίδα Ilta-Sanomat, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Μάρκους Κιίσκινεν. Πρόσθεσε πως και οι επτά δράστες γνωρίζονται μεταξύ τους και πως το θύμα δεν είχε σχέση με κάποιον από αυτούς.
 
Το περιστατικό έχει θορυβήσει τη χώρα με τις αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους νέους και ιδιαίτερα στις κοπέλες.
 
«Η αστυνομία προτρέπει να νεαρά κορίτσια και τους γονείς να είναι σε επαγρύπνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσφατα, στο δήμο του Όουλου, είχαμε περιστατικά στα οποία αλλοδαποί άνδρες ήρθαν σε επικοινωνία με ανήλικους στο διαδίκτυο. Το χειρότερο είναι ότι οι επαφές τους οδήγησαν σε σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία της χώρας τονίζοντας πως οι γονείς «πρέπει να γνωρίζουν με ποιον περνούν το χρόνο τους τα παιδιά τους διαδικτυακά και όχι μόνο».
 
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιούχα Σίπιλα, εξέφρασε την οργή του για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας «απάνθρωπες» τις σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά, ενώ ο υπουργός εσωτερικών Κάι Μικάνεν μιλώντας σε εκδήλωση τη Δευτέρα 3/12 είπε: «Τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να συμβαίνουν στη Φινλανδία».
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis