Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 05/05/2020

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ,ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΦΩΤΗΣ Βασίλειος, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημήτριος, ΓΑΤΣΑΣΑ Ιωάννης, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

- Αλλαγή στη διοίκηση όλης της Δ.Α.Ε.Α. (Υ.ΜΕ.Τ. - Υ.Α.Τ.). Ανέλαβαν τη διοίκησή μας τρεις (3) αξιωματικοί έμπειροι και καλοί γνώστες του αντικειμένου. Να τους ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ! 

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, ο Ταξίαρχος ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Δημήτριος και Α/Δ ΤΣΙΑΠΟΚΗΣ Σεραφείμ έδειξαν να έχουν όρεξη για δουλειά. Μέσα σε αυτούς τους πρώτους μήνες προέβησαν σε κάποιες αλλαγές ουσίας για την υπηρεσία μας...

- Ξεκίνησε επιτέλους η εφαρμογή του οχταώρου στη συντήρηση. Μάλιστα, με εντολές της νέας διοίκησης μετά από αθλητικές εκδηλώσεις ή πορείες, εφόσον δεν υπάρχει κάποια άλλη εκδήλωση, οι διμοιρίες αποδεσμεύονται νωρίτερα (δουλεύοντας συνήθως εξάωρα).

- Ο Α-300 και ο Α-308 δέχτηκαν τις προτάσεις της Ε.ΑΣ.Υ.Α. και προέβησαν σε «μάζεμα» των διμοιριών. Ούτε δύο μήνες δεν πέρασαν από την ανάληψη των καθηκόντων τους και τα σταθερά περιπολικά μειώθηκαν στο μισό (από δέκα που είχαμε πριν έχουν μείνει μόλις πέντε, και μάλιστα, όλα σε ένα «σημείο»). Να τονίσουμε ότι η απάντηση των προηγούμενων διοικήσεων σε αυτό το πάγιο αίτημά μας ήταν ότι επρόκειτο για σχέδια ασφαλείας τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν. Η νέα διοίκηση όμως, συμφώνησε μαζί μας ότι αυτό έβλαπτε τη συνοχή και το ηθικό των διμοιριών, βρήκαν τους τρόπους και το έπραξαν. Άρα μπορούσαν και οι προηγούμενοι.... 

- Με εντολή του Α/Δ ΤΣΙΑΠΟΚΗ έχουν χορηγηθεί φυσούνες σε αρκετά σημεία που εκτελούν υπηρεσία οι διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ., ακόμα και σε διμοιρίες που πηγαίνουν σε γήπεδα ή πορείες. Ήταν κάτι που «φωνάζαμε» διαρκώς αλλά η προηγούμενη διοίκηση σφύριζε αδιάφορα.

- Με τον ερχομό του ο Α-308, άλλαξε και το σχέδιο ασφαλείας της έδρας μας, κάνοντας το πιο ευέλικτο και κυρίως πιο αποτελεσματικό. Πρακτικές αλλαγές οι οποίες έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια, αλλά...

- Επίσης, η νέα διοίκηση (Α-300 και Α-308) βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στις διμοιρίες που ενήργησαν σε Μυτιλήνη και Χίο. Μάχιμη διοίκηση μετά από χρόνια!

- Τα όσα διαδραματίστηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη μόνο αγανάκτηση προκάλεσαν. Πλήρης αδιαφορία από τις Α.Δ. Λέσβου και Χίου απέναντι στις διμοιρίες που τόσα χρόνια που διαρκεί το μεταναστευτικό τις ενισχύαμε.

- Ανύπαρκτη η διοικητική τους μέριμνα όσον αφορά τη διαμονή και σίτιση των διμοιριών. Τη λύση και εδώ την έδωσε η Ένωση Αθηνών. 

- Οι διμοιρίες εργάστηκαν 36 ώρες συνεχόμενα χωρίς να τους χορηγηθεί ούτε ένα μπουκαλάκι νερό...Σας ευχαριστούμε!

-Από τις ανωτέρω διευθύνσεις δεν επετράπη στους έμπειρους αξιωματικούς της Δ.Α.Ε.Α. να σχεδιάσουν και να οργανώσουν την όλη επιχείρηση. Δεν τους άκουσαν ούτε καν ως προς την τοποθέτηση των διμοιριών, γιατί άραγε; Οι ευθύνες έχουν ήδη ζητηθεί και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθούν.

- Σε όλες τις διμοιρίες έδωσαν άλλο κανάλι επικοινωνίας (και μάλιστα «προβληματικό») απ΄ αυτό που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι για επικοινωνία με το κέντρο. Ή μήπως δεν γνώριζαν ότι στα σημεία που ενεργούσαμε δεν είχαν ούτε σήμα τα κινητά μας τηλέφωνα; 

- Καμία φύλαξη των χώρων διαμονής των διμοιριών από τους ντόπιους συναδέλφους. Κάποιοι άνανδροι και θρασύδειλοι εισέβαλλαν σε ξενοδοχείο στη Χίο την ώρα που ξεκουράζονταν οι συνάδελφοί μας και τους ξυλοκόπησαν. Την επόμενη μέρα κάποιοι άλλοι στην Μυτιλήνη διέρρηξαν τα δωμάτια άλλων συναδέλφων μας κλέβοντας και καταστρέφοντας τα πράγματά τους. Ευθύνες υπάρχουν;

- Οι αξιωματικοί της Δ.Α.Ε.Α. που βρίσκονταν στα νησιά έκαναν κάθε τι δυνατόν να προστατεύσουν τις διμοιρίες, παίρνοντας μάλιστα αρκετές πρωτοβουλίες πέραν των αρμοδιοτήτων τους, καθότι οι τοπικοί αξιωματικοί ήταν εξαφανισμένοι. Ανεξαρτητοποίηση τις Δ.Α.Ε.Α. ΤΩΡΑ!

- Η Π.Ο.ΑΣ.Υ και η Ε.ΑΣ.Υ.Α., βρέθηκαν στο πλευρό των διμοιριών από την πρώτη στιγμή, ενήμερες για τα όσα υποστήκαμε, δίνοντας καίριες λύσεις καλύπτοντας ανεπάρκειες άλλων αλλά ακόμα και με την φυσική παρουσία των προέδρων τους στα νησιά ενισχύοντας το ηθικό των συναδέλφων. 

- Με την επιστροφή από τα νησιά κάποιοι βιάστηκαν να «δικάσουν» τους άντρες αυτής της υπηρεσίας για τα όσα συνέβησαν εκεί, αποκαλώντας μας τραμπούκους, χουλιγκάνους κ.τ.λ., και είπαν ότι ντρέπονται για εμάς. Αυτοί οι «χουλιγκάνοι» όμως δεν δίστασαν να κόψουν τις άδειες τους, τις απαλλαγές που τους είχαν χορηγηθεί, να αφήσουν (ξανά) πίσω τις οικογένειές τους, να αψηφήσουν τη σωματική και ψυχολογική τους κόπωση και να φύγουν οικειοθελώς για τον Έβρο ώστε να υπερασπιστούν τα σύνορα της Πατρίδας μας. ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!!!

- Οι ανωτέρω «χουλιγκάνοι» αν και εργάζονται σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες στην γραμμή των συνόρων του Έβρου, συλλογιζόμενοι τις ανάγκες της εκεί τοπικής κοινωνίας, σκέφτηκαν - οργάνωσαν και πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή. Συγχαρητήρια!

- Και ενώ οι διμοιρίες χρησιμοποιούνται παντού και για τα πάντα, πέραν των προφορικών «μπράβο» δεν βλέπουμε και την αντίστοιχη υλική υποστήριξη.

- Τα οχήματά μας (Λ/Φ και περιπολικά) χρειάζονται συντήρηση άμεσα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια του προσωπικού (και όχι μόνο).

- Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης μας αλλά και της Ε.ΑΣ.Υ.Α. για άμεση αγορά - παραλαβή δημόσιων υλικών για την υπηρεσία μας (και ενώ είχε διεξαχθεί διαγωνισμός) το αρχηγείο αποφάσισε να τα ακυρώσει όλα και να τα ξανακάνει απ΄ την αρχή δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη χρόνο-καθυστέρηση στον εφοδιασμό μας με καινούρια υλικά. Γιατί; Ανεξαρτητοποίηση της Δ.Α.Ε.Α. τώρα, η μόνη ΛΥΣΗ!

- Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. δίπλα στη Δ.Α.Ε.Α., και την περίοδο της πανδημίας. Χορήγησε ήδη κάποια υλικά για την προστασία των συναδέλφων (μάσκες και γάντια) και έπεται συνέχεια.

- Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός της έκτακτης μετάθεσης Α/Υ της υπηρεσίας μας προς το Α.Τ ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο συγκεκριμένος τυγχάνει εκ των ικανοτέρων αξιωματικών της Υ.ΜΕ.Τ.. Το χειρότερο όμως είναι πως αυτή η μετάθεση διετάχθη και του κοινοποιήθηκε ενώ επιχειρούσε με διμοιρίες στη Χίο, απ’ όπου γύρισε τραυματίας καθώς φρόντισε, αντί να κρυφτεί,να ενεργήσει για να προστατέψει τους συναδέλφους του, στρέφοντας ένα πλήθος θρασύδειλων πάνω του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis