Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:55 | 01/04/2018

Επιμέλεια: ΚΑΡΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Μιχαήλ, ΤΣΟΚΑΝΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Σπυρίδων, ΑΛΕΞΙΟΥ Κωνσταντίνος, ΔΟΥΒΛΗΣ Απόστολος, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ΤΖΑΝΗΣ Αντώνιος, ΤΖΕΡΑΒΙΝΗΣ Σπυρίδων, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

Τα τελευταία γεγονότα στα γήπεδα δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν σε ότι έχουμε γράψει εδώ και καιρό. Έχουν δυστυχώς αφήσει την αλητεία των γηπέδων είτε των οργανωμένων ή των κουστουμαρισμένων οπαδών που έχουν δημιουργήσει συνθήκες τρομοκρατίας στα γήπεδα  και ηθελημένα έχουν δέσει τα χέρια της Αστυνομίας

Άποψή μας είναι να φύγει η Αστυνομία από τα γήπεδα και όταν χρησιμοποιείται να πληρώνεται αδρά. Είναι κατάντια εν έτη 2018 να πηγαίνουμε στα γήπεδα μεγάλος αριθμός αστυνομικών σε κάθε αγώνα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα ιδιωτικών ΠΑΕ. Επιτέλους η καραμέλα για όποια επεισόδια γίνονται στα γήπεδα πρέπει να κοπεί και πρέπει να καταλάβει η Ηγεσία ότι οι διμοιρίες δεν είναι οι χαμάληδες

Καλωσορίζουμε ως Διοικητή της ΥΜΕΤ τον Ταξίαρχο κ. Κυριακούλη Γεώργιο, έναν Αξιωματικό γνώστη της υπηρεσίας αφού έχει μια ζωή στα "σιδερένια" κλουβιά.         

 Με χαρά μάθαμε την απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη των δύο αγροτών με 12 μήνες με τριετή αναστολή για τα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Γεωργίας τον Φεβρουαρίου του 2017.  

Για πρώτη φορά έγινε πράξη η συνεργασία της τράπεζας αίματος της Ένωσης μας με το "Όραμα Ελπίδας" στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην ΔΑΕ. Η πλειονότητα των συναδέλφων έδωσε αίμα με χαρά, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν και δείγμα μυελού των οστών. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε ότι τέσσερις συνάδελφοι είναι ήδη δότες.  

Σε πολλά αθλητικά site διαβάσαμε επιστολή διαμαρτυρίας του Γ.Σ. Περιστερίου ότι μετά την λήξη του αγώνα Ψυχικό- Περιστερίου για την Α2 μπάσκετ, αστυνομικός της διμοιρίας ΥΜΕΤ χτύπησε οπαδό της φιλοξενούμενης ομάδας. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν υπήρχε διμοιρία ΥΜΕΤ στο γήπεδο!!!

 Ένα χρόνιο αίτημα για μεταφορά της διμοιρίας από την ΛΑΕΔ στην Β. Γεωργίου Β για φύλαξη της Τουρκικής Πρεσβείας επιτέλους έγινε. Η δύναμη της διμοιρίας έχει πλέον ένα ικανό αριθμό.       

Με θετική διάθεση είδαν οι συνάδελφοι την εκπαίδευση του προσωπικού σε δακρυγόνα και χρήση φυσούνας και θεωρούμε ότι η εκπαίδευση θα έχει σαν αποτέλεσμα να χορηγηθούν φυσούνες, όπου υπάρχουν εκδηλώσεις και κίνδυνος επεισοδίων. Κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημά μας και όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία από το περιστατικό στα σκαλάκια της Βουλής, τα αποτελέσματα ήταν θετικότατα.    

Πλειστηριασμοί: Κάθε Τετάρτη και νέες εικόνες στην τηλεόραση, εικόνες όμως που όλοι έχουν καταλάβει ότι είναι προϊόν κοπτοραπτικής. Επεισόδια δύο-τριών λεπτών και στην τηλεόραση παρουσιάζονται μόνο τα δευτερόλεπτα που ενεργούν οι διμοιρίες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι διμοιρίες δείχνουν αξιοζήλευτη ψυχραιμία και ενεργούν μόνο όταν δέχονται επιθέσεις και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και χωρίς σαφείς εντολές.

 Επειγόντως πρέπει η Ηγεσία μας να λάβει μέτρα και να μην έχουμε νέους τραυματισμούς. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Δεν θέλουμε άλλες επιθέσεις στις διμοιρίες από αυτόκλητους υπερασπιστές των πάντων.

Το να βλέπεις έγκυες γυναίκες και τραυματίες συναδέλφους να ανεβαίνουν τους ορόφους στην έδρα της Δ.Α.Ε.Α, λόγω της μη λειτουργίας των ασανσέρ, δεν τιμάει κανέναν.

Καλό είναι στα γήπεδα ή όπου λαμβάνουν μέτρα οι διμοιρίες να μην σπάνε σε 3 ή 4 ομάδες. Πιστεύαμε πως αυτές οι πρακτικές ανήκαν στο παρελθόν. Όταν σου επιτίθενται με λοστάρια, κοντάρια, πόρτες και πυροσβεστήρες, είναι αυτονόητο πως έχεις δικαίωμα να κάνεις χρήση των δημοσίων ειδών που παρέχει η Υπηρεσία. Το «κρατάτε-κρατάτε» έχει και κάποιο ανθρώπινο όριο.

Είχαμε πάει παλιότερα στο Δημαρχείο Καισαριανής για την σκοπιά επί της Χίου στο παρκάκι και ως γνωστόν «φάγαμε άκυρο». Κανένας σεβασμός. Χειροβομβίδες χορεύουν δίπλα μας. Θα ξαναπάμε. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

"Απόσπασμα από το νέο τεύχος της Εφημερίδας της 'Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" μηνών Φεβρουαρίου Μαρτίου που μόλις κυκλοφόρησε".

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis