Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:15 | 21/01/2015

 

Διαδόθηκε ως το ματωμένο παιδικό παπούτσι που φορούσε ένα από τα παιδιά μέσα στο σχολείο του Πακιστάν στο οποίο έγινε η σφαγή από τους Ταλιμπάν. Η φωτογραφία προκάλεσε σοκ και παγκόσμια συγκίνηση.

Ωστόσο, κάτι δεν πάει καλά με τη συγκεκριμένη φωτογραφία: ο φωτογράφος που την τράβηξε έκανε λόγο για «φρίκη» αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε η εικόνα του.

Πολύ απλά, διότι δεν τραβήχτηκε στο Πακιστάν.

Η φωτογραφία διαδόθηκε συνοδευόμενη από το hashtag #PeshawarAttack και περιγράφηκε ως «σύμβολο της σφαγής» στην οποία επτά μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν 132 παιδιά.

Taliban crime 2


Ενας χρήστης του Twitter που ανήρτησε τη φωτογραφία έγραψε: «Μια μητέρα που φόρεσε αυτό το μικρό παπούτσι στην κόρη της, το είδε να της παραδίδεται έτσι όπως το βλέπετε».

Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική: η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Μάιο του 2008 από τον ισραηλινό φωτογράφο Εντι Ισραελ μετά από μια επίθεση παλαιστινίων με ρουκέτα στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ.

«Είμαι τρομοκρατημένος που η φωτογραφία ‘’μεταφέρθηκε’’ στο Πακιστάν, και χρησιμοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Ισραελ στο BBC.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ

mixanitouxronou.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis