Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:17 | 13/01/2018

Η ψυχραιμία δύο αστυνομικών περιπολικού της Άμεσης Δράσης, το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου, στην Παλλήνη, έσωσε τη ζωή ενός 27χρονου νέου ο οποίος υπό το κράτος ερωτικής απογοήτευσης προσπάθησε να τους επιτεθεί.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, όταν η μητέρα του 27χρονου ειδοποίησε την Άμεση Δράση ότι η πρώην σύντροφος του γιου της την ενημέρωσε πως αυτός της έστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει επειδή εκείνη (σ.σ.: η σύντροφος) τον είχε χωρίσει.

[custom:google-ads]

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και έφθασαν στο σπίτι που τους υποδείχθηκε στην Παλλήνη όπου τους περίμενε η πρώην σύντροφος του 27χρονου.

Μάλιστα αυτή ήταν που τους άνοιξε και την πόρτα για να μπουν μέσα στο σπίτι.

Μόλις ο... απογοητευμένος άνδρας τους είδε, κινήθηκε εναντίον τους κρατώντας ένα... σπαθί.

Οι αστυνομικοί υποχώρησαν, όμως ο ευαίσθητος νεαρός τους ακολούθησε θέλοντας να τους χτυπήσει με το σπαθί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισοδιακή καταδίωξη με πέντε συλλήψεις - Που κρύφτηκαν οι δράστες

Τότε μόνο ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα δυο φορές με αποτέλεσμα ο επιθετικός 27χρονος να γυρίσει στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί επέμειναν να μιλήσουν μαζί του όμως ο νεαρός δείχνοντας ότι βρισκόταν εκτός εαυτού απείλησε να σκοτώσει ένα γείτονα ο οποίος πλησίασε στο σπίτι για να τον ηρεμήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο 27χρονος, έχοντας χάσει εντελώς τον έλεγχο, ανέβηκε στη μοτοσικλέτα του και κραδαίνοντας το σπαθί επιχείρησε για μιαν ακόμη φορά να τους επιτεθεί.

Τελικά αναπτύσσοντας ταχύτητα απομακρύνθηκε οπότε οι δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιβιβάστηκαν στο περιπολικό για να τον ακολουθήσουν.

Φτάνοντας σε ένα αδιέξοδο το περιπολικό σταμάτησε, οι δύο αστυνομικοί βγήκαν από αυτό και τότε ο νεαρός προσπάθησε να τους επιτεθεί και πάλι με το σπαθί.

Τότε ο ένας από αυτούς αναγκάστηκε να πυροβολήσει και πάλι στον αέρα, αφού πλέον κινδύνευε η σωματική ακεραιότητά τους και ο 27χρονος, ίσως συνερχόμενος από την εκτός ελέγχου κατάσταση που βρισκόταν, εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι αναπτύσσοντας ταχύτητα με τη μηχανή του.

Βέβαια καθ' όλη τη διάρκεια του περιστατικού σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. καθώς και περιπολικά της Άμεσης Δράσης εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τον θερμόαιμο όσο και απογοητευμένο, ερωτικά, 27χρονο.

Κάτι βέβαια που δεν κατέστη δυνατό εκείνο το βράδυ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το επόμενο μεσημέρι, δηλαδή της Τρίτης 9 Ιανουαρίου, ο νεαρός προσήλθε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης όπου και παραδόθηκε για να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Για μιαν ακόμη φορά όμως πρέπει να επισημανθεί η ψυχραιμία των αστυνομικών που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον αλλόφρονα νεαρό και παρά το γεγονός ότι κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητά τους, αυτοί δεν ενήργησαν σπασμωδικά ισως και πυροβολώντας τον ευθέως αλλά προσπάθησαν να τον αποτρέψουν πυροβολώντας στον αέρα.

Και μόνο γι' αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Πηγή: www.notioanatolika.gr

Διαβάστε στο Policenet.gr : Στα ίχνη των 2 ατόμων που συγκρούστηκαν με ασφαλίτικο μετά από καταδίωξη

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis