Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 22/05/2018

Η ώρα της απόφασης για το κύκλωμα που διακινούσε εκατοντάδες μετανάστες από την Αίγυπτο προς την Ιταλία μέσω της Κρήτης και εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές τον Μάρτιο του 2017, έφτασε.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 17 εκ των 21 ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση, ανάμεσα τους και του 47χρονου αρχιφύλακα.

Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά την ενοχή για κακουργήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε πέντε αλλοδαπούς, την ενοχή για την πράξη μεταφοράς των υπόλοιπων 12 ατόμων, μεταξύ αυτών οι πέντε Κρητικοί αλλά και ο αρχιφύλακας.

[custom:google-ads]

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 47χρονος αστυνομικός μαζί με έναν ακόμα Κρητικό κατά την απολογία τους αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη.

Όπως είχε διαπιστωθεί, οι 21 κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα , που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη και τελικό προορισμό την Ιταλία.

Κατά την παραμονή τους στην Κρήτη οι μετανάστες φιλοξενούνταν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, ακόμη και σπηλιές κάτω από άθλιες συνθήκες.

Πηγή:  cretapost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis