Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:15 | 04/07/2016

Εκπνέει σήμερα το μεσημέρι η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην δημοπράτηση τεσσάρων αδειών για την παροχή τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν υποβληθεί 6 αιτήσεις, ενώ επί του παρόντος παραμένει άγνωστο αν θα προλάβει την προθεσμία και αν θα καταθέσει τελικώς φάκελο υποψηφιότητας, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.  To κανάλι κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στις τράπεζες νέο επιχειρησιακό σχέδιο (Μ.Ο.U.) το οποίο προβλέπει αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 17,5 εκατομμύρια ευρώ.
 

Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αίτηση:

  • Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού.
  • Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.
  • Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. 
  • Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου. 
  • Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Ευ. Μαρινάκης. H νέα του εταιρεία που θα υποβάλει την αίτηση λέγεται «ALTER EGO» και στα σχέδια του περιλαμβάνεται ανάπτυξη τηλεοπτικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενημέρωση και στις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές ζώνες με νέα ψυχαγωγικά προγράμματα. 
  • Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη. 

Μέχρι χθες το απόγευμα, δεν είχε αποσαφηνιστεί αν θα υποβληθεί αίτηση για χορήγηση τηλεοπτικής αδείας πανελλαδικής εμβέλειας και από ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
 

Η διαδικασία πάντως γίνεται στη σκιά των εξηγήσεων που ζητά η Κομισιόν από την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της διαχείρισης των τηλεοπτικών αδειών. O επίτροπος Γκίντερ  Ετινγκερ έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση επιστολή-έγκληση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος. 

Με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, υποστήριξε πως τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχουν σχέση με την αδειοδότηση των καναλιών και πως ο θόρυβος που προκαλείται, αποσκοπεί στην σκόπιμη παραπληροφόρηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που σήμερα εκδικάζει τις κύριες προσφυγές των καναλιών για την ακύρωση της διαδικασίας.

 

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis