Η ώρα των κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ - Τα φαβορί για την Αρχηγία

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΥΣΕΑ
Η ώρα των κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ - Τα φαβορί για την Αρχηγία

Με την προγραμματισμένη για τις 9 σήμερα το πρωί συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μαξίμου, ανοίγει επισήμως η διαδικασία των Κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ, μετά και την προ ημερών παραίτηση του Πατρινού Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, έπειτα από σχετική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η ημερήσια διάταξη του ΚΥΣΕΑ προβλέπει:

1. Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

2. Επιλογή ηγεσίας Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης)

3. Ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).

Εκτιμάται πως εντός της ημέρας θα είναι γνωστό ποιος αναλαμβάνει τα ηνία της φυσικής ηγεσίας του Σώματος και θα ακολουθήσουν οι Κρίσεις και στις υπόλοιπες βαθμίδες.

Υπενθυμίζεται όπως είχε γράψει το tempo24.news, μεταξύ των φαβορί για την ανάληψη της αρχηγίας είναι ο Κρητικός νύν υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ εκτελών χρέη Αρχηγού Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Αχαιός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Ανδρέας Αποστολόπουλος.

karamalakis_-_apostolopoulos_0.jpg

(Από αριστερά στη φωτο Μιχάλης Καραμαλάκης - Ανδρέας Αποστολόπουλο)

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες ένα ακόμα σενάριο για τη διάδοχη κατάσταση φέρεται να ακούγεται και να "ακουμπά" στο πρόσωπο της Αντιστρατήγου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

photo_epitelarxis_8.jpg

(Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη)

Πηγές του tempo24.news, αναφέρουν πως ο κ. Καραμαλάκης βρίσκεται πιο κοντά στην αναβάθμιση του ρόλου του στο Σώμα, ωστόσο καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως η Αρχηγία θα εξελιχθεί σε ντέρμπι μεταξύ Κρήτης και Αχαΐας καθώς και ο κ. Αποστολόπουλος φέρει στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες, κατά την θητεία του ως Διευθυντής στη Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας και όχι μόνο. 

Την ίδια ώρα εν αναμονή βρίσκονται και οι Επιτελείς στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, όπου δεν αποκλείεται να υπάρχουν "καραμπόλες".

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ωρών, το αργότερα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

tempo24.news