Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:59 | 31/12/2016

Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 αρκετοί ήταν εκείνοι που ανησυχούσαν για το πως θα αντιμετωπίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις κι ότι έχει σχέση μ΄ αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Από το στρατόπεδο της ΝΔ και ειδικά από την ομάδα Σαμαρά είχαν ακουστεί πολλά. Μέχρι για γενικές συνελεύσεις …στρατιωτών στις μονάδες έλεγαν κάποιοι!

Τελικά η πρώτη φορά Αριστερά και πολύ περισσότερο η δεύτερη προέκυψε πολύ …στρατικοποιημένη! Τόσο πολύ που έχει αρχίσει να δέχεται μαζικά πυρά από αριστερά! Το Δίκτυο Σπάρτακος δεν σταματά να “πυροβολεί” για τη διαρκή παρουσία των ΕΔ στην κοινωνία! Ποιος να μας το ΄λεγε. Και ποιος να το ΄λεγε στους κινδυνολόγους που ξυπνάνε και κοιμούνται με “κινήματα και επαναστάσεις”!

kammenos_tsipras1

Η αιτία της στρατικοποίησης δεν είναι ανάγκη να εξηγηθεί. Έχει όνομα και υπογραφή. Πάνος Καμμένος, ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Η απόφαση του Τσίπρα να δεχτεί τον βασικό όρο που του είχε τεθεί από τον Καμμένο για την κυβερνητική τους συνεργασία δεν ήταν τυχαία. Ο Καμμένος είχε ζητήσει ο τομέας της Άμυνας να δοθεί στον ίδιο και στους ΑΝΕΛ. Ο Τσίπρας δέχτηκε και η απόφασή του δεν έγινε χωρίς πολιτικό υπολογισμό.

kammenos_tsipras2

Πρώτον δεν υπήρχε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να γνώριζε το χώρο.

Δεύτερον γνώριζε ότι τα παραδοσιακά …ταμπού της Αριστεράς σ΄ ένα χώρο όπως αυτός της Εθνικής Άμυνας δύσκολα θα έμπαιναν στην άκρη. Όποιος κι αν αναλάμβανε από το ΣΥΡΙΖΑ κάτι θα ΄λεγε που θα έριχνε μύλο στο νερό των ευφάνταστων που έβλεπαν …μπολσεβίκους.

Τρίτον ήξερε ότι με τον Καμμένο στο Εθνικής Άμυνας κρατούσε επαφή μ΄ ένα τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας και με τον πιο αξιόπιστο τμήμα του κρατικού μηχανισμού.

Συνεπώς η συμφωνία ήταν αμοιβαία επικερδής…

tipras_band5

Στα δύο χρόνια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,πολλές φορές κάποιοι από το κόμμα της Αριστεράς έθεσαν θέμα στον Τσίπρα για κινήσεις και δηλώσεις Καμμένου. Υπήρξε εισήγηση ακόμη και για τη τοποθέτηση αξιωματικού στο Μέγαρο Μαξίμου που θα είχε το ρόλο στρατιωτικού συμβούλου” του πρωθυπουργού .Ένας ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου που πρότειναν όσοι ήθελαν να “χαλαρώσει” λίγο η σχέση των δύο. Ο Τσίπρας απέρριψε όλες τις εισηγήσεις.

tsipras_band1

Όσο ο καιρός περνά η “στρατικοποίησή” του από τον Καμμένο συνεχίζεται. Φαίνεται να την αποδέχεται τόσο ώστε όπως μαθαίνουμε δεν αποκλείεται σύντομα να “ψηθεί” για να μάθει να κάνει και καταδύσεις.

Οι φωτογραφίες είναι από τα κάλαντα που άκουσε  σήμερα στο Μαξίμου από την Μικτή Μπάντα των ΕΔ. Ο Καμμένος ήταν φυσικά εκεί, μαζί με την μπάντα.

 

tsipras_band2

 

tsipras_band3

 

tsipras_band6

 

tsipras_band7

 

tsipras_band9

tsipras_band10

Φωτογραφίες Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού – Andrea Bonetti

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis