Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:30 | 11/02/2018

Μία δεύτερη ιστορική ταινία μεγάλου μήκους ετοιμάζει αυτήν την εποχή ο δημιουργός της ταινίας «Έξοδος 1826». Τα γυρίσματα της ταινίας «Πολιορκία», η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δημιουργός της Βασίλης Τσικάρας πρόκειται για ένα ταξίδι στον χρόνο, το οποίο μάλιστα παρακολουθεί δύο εξαιρετικά σημαντικές ιστορικές περιόδους για την Ελλάδα.

«Η «Πολιορκία» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, πρόκειται για την πολιορκία στη Μονή Δοβρά το Μάρτιο του 1822 με οπλαρχηγό τον Τάσο Καρατάσο, που ήταν και η τελευταία μάχη πριν την πολιορκία και το ολοκαύτωμα της Νάουσας. Παράλληλα όμως τρέχει και μία άλλη ιστορία τον Μάρτιο 1941 στο οχυρό Ρούπελ».

«Εμείς βρισκόμαστε στο 1941 χρονικά και κάνουμε μία επιστροφή στο 1822, το θέμα μας αφορά το 1822», σημείωσε ο Βασίλης Τσικάρας εξηγώντας τη συνάφεια των δύο περιόδων που δεν είναι μόνο ιστορική αλλά αφορά και έναν διαχρονικό αξιακό κώδικα της ανθρώπινης ιδιοσυστασίας «Υπάρχει το δίλημμα τι κάνουμε τώρα και πάντα σε αυτό απαντάμε, είμαστε εκεί πολεμάμε, δεν το βάζουμε στα πόδια», είπε χαρακτηριστικά.

Η «Πολιορκία» είναι η δεύτερη κατά σειρά ταινία μίας Τριλογίας που ο ίδιος θέλει να ολοκληρώσει με θέμα το 1821.

«Μία τριλογία που θέλω να κάνω με θέμα το 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και επίκεντρο ιστορίες άγνωστες στο πλατύ κοινό» ανέφερε ο κ. Τσικάρας, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ταινίας μεγάλου μήκους.

«Ευελπιστούμε τον Απρίλιο του 2018 θα ολοκληρωθούν τα γυρίσματα και το φθινόπωρο ή τον χειμώνα του 2018 θα έχουμε διανομή της ταινίας σε όλους τους κινηματογράφους της χώρας. Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στον Δήμο Δελφών, στα τέλη Απριλίου με τη βοήθεια του Δήμου. Για τα γυρίσματα έχουμε επιλέξει εξαιρετικές τοποθεσίες στην Άμφισσα».

Η πρώτη ιστορική ταινία «Έξοδος 1826» που αφορούσε τα παιδιά από τη Σαμαρίνα που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, έχει εξασφαλίσει ένα πρόγραμμα προβολών μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών όπως υπογράμμισε ο δημιουργός της.

«Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν και συζητήσεις με έναν κρατικό φορέα, και η ταινία «Έξοδος 1826» θα είναι μία από τις ταινίες που θα μας εκπροσωπήσουν στο εξωτερικό, θα την παρακολουθήσουν οι ομογενείς μας. Στο μεταξύ, την άνοιξη θα βγει και DVD της ταινίας ενώ θα δοθούν τα δικαιώματα και στο κρατικό κανάλι» σημείωσε ο κ. Τσικάρας, επισημαίνοντας ότι «η ταινία αυτή κατέχει και ένα ρεκόρ στη χώρα μας καθώς είναι η πρώτη, μετά από 46 χρόνια που γυρίστηκε για το 1821, ύστερα από τον Παπαφλέσσα το 1971».

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ, 

www.zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis