Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:39 | 24/07/2017

Σε ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει περί τις έξι εβδομάδες, η εταιρεία θα δείξει στο κοινό τι σημαίνει «αυτόνομη οδήγηση» στον πραγματικό κόσμο.

Η Audi φαίνεται πως έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα της αυτόνομης οδήγησης. Η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι ασφαλώς η νέα γενιά του A8, του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής που θα έχει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη της πορείας του -υπό κάποιες προϋποθέσεις, ενώ ο οδηγός θα μπορεί ακόμα και να βλέπει ταινία.

Ωστόσο, είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει μεγάλη δυσπιστία ως προς την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου συστήματος και αυτήν ακριβώς θέλει να διαλύσει η εταιρεία.

Γι’ αυτό και ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια έξι εβδομάδων και στο οποίο θα προσπαθήσει να πείσει το κοινό ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι εδώ. Πώς θα το κάνει; Με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, δηλαδή δίνοντας την ευκαιρία σε λίγους τυχερούς να είναι επιβάτες ενός αυτόνομου A7 σε πραγματικές συνθήκες.

Η διαδρομή ξεκινάει από το αεροδρόμιο του Μονάχου και έχει διάρκεια σχεδόν μιας ώρας, ενώ μέρος της είναι και η Autobahn A9 όπου το αυτοκίνητο μπορεί να αναπτύξει σεβαστή ταχύτητα.

Η εταιρεία έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο σύστημά της, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε 3 ηπείρους από το 2015, ώστε να αποδείξει την σωστή του συνεργασία με τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Οι υποψηφιότητες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τίθενται μέσω social media, ενώ προτεραιότητα δίνεται και στους καλούς πελάτες της εταιρείας. Επίσης, οι πελάτες της Audi που είναι μέλη και του προγράμματος Miles and More της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, μπορούν να ανταλλάξουν «μίλια» με μια βόλτα.

Είναι ένα πολύ σοβαρό και θαρραλέο βήμα που γίνεται για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι πλέον η αυτόνομη οδήγηση είναι έτοιμη να αποτελέσει κομμάτι του κόσμου μας. Το θέμα όμως μάλλον είναι εάν είναι και ο κόσμος έτοιμος για την αυτόνομη οδήγηση. Το -όχι και πολύ μακρινό- μέλλον θα το δείξει.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis