Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:19 | 16/07/2018

Την Ελλάδα και την Κύπρο στους πιθανούς στόχους τζιχαντιστών αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνει η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα, Daily Star στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας αναφέρουν ότι η ισλαμίστρια Σαμάνθα Λιουθγουέιτ, γνωστή ως «Λευκή Χήρα», έχει στρατολογήσει έως και 30 γυναίκες για να επιτεθούν σε δημοφιλή θερινά θέρετρα. Κάποιες από αυτές τις γυναίκες πιστεύεται ότι είναι γυναίκες από τη Δύση που έχουν ασπαστεί το ακραίο Ισλάμ. Φέρονται να έχουν εκπαιδευθεί στην κατασκευή και πυροδότηση γιλέκων αυτοκτονίας.

Τα στοιχεία που επικαλείται η Daily Star προέρχονται από αποκρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και ενημέρωση από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

[custom:google-ads]

Μεταξύ των δυνητικών στόχων αναφέρονται επίσης τα μεσογειακά παράλια της Ισπανίας, η Κύπρος, η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά, αλλά και παραλιακοί προορισμοί στη Βρετανία.

Όπως τέλος σχολιάζει το δημοσίευμα, η υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας ΜΙ5 φέρεται να πιστεύει πως μέλη του ISIS και της Αλ Κάιντα θέλουν να πραγματοποιήσουν κάποια «θεαματική» επίθεση αυτό το καλοκαίρι.

«Ανυπόστατο το δημοσίευμα»

Η κυπριακή Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας» από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Daily Star Sunday", που περιλαμβάνει την Κύπρο στους δυνητικούς στόχους ισλαμιστών τρομοκρατών αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από διερεύνηση σε συνεργασία και με υπηρεσίες άλλων χωρών και διεθνών οργανισμών, το δημοσίευμα φαίνεται ότι δεν ευσταθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis