Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:31 | 04/08/2017

Την καλοκαιρινή της εκστρατεία για εντοπισμό και σύλληψη των περισσότερο καταζητούμενων προσώπων της Ευρώπης, αρχίζει την Παρασκευή 4/8 η EUROPOL.

Η εκστρατεία αύτη έχει διάρκεια πέντε ημερών. Στόχος της είναι να υπενθυμίσει στο κοινό, μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας, πρόσωπα τα οποία καταζητούνται από τις ευρωπαϊκές αστυνομίες, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση πληροφοριών και σύλληψη των προσώπων αυτών.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται με ένα κάπως ευφάνταστο και επίκαιρο τρόπο, αφού η ευρωπαϊκή αστυνομία αποφάσισε να στείλει ταξιδιωτικές κάρτες στους καταζητούμενους. Η ΕUROPOL λοιπόν, έχει επιλέξει ένα καταζητούμενο από κάθε χώρα και έχει ετοιμάσει 21 ταξιδιωτικές κάρτες, με ξεχωριστά μηνύματα για τα πρόσωπα αυτά.

Όσον αφορά στην Κύπρο, η κάρτα που ετοιμάστηκε αφορά τον Ivan Milovanovic, τον 42χρονο Σέρβο, που καταζητείται από την Αστυνομία Κύπρου, από το 2012. Ο Milovanovic, φέρεται να είναι μέλος σπείρας, που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε χρυσοχοεία. Μάλιστα ο ίδιος, έχει συνδεθεί επιστημονικά με τρεις υποθέσεις ληστειών χρυσοχοείων, που διαπράχθηκαν στην Κύπρο, το 2012.

Πέραν του Milovanovic, στον κατάλογο της EUROPOL, με τα περισσότερο καταζητούμενα πρόσωπα στην Ευρώπη, περιλαμβάνονται άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία καταζητούνται από τις κυπριακές Αρχές. Πρόκειται για τον 49χρονο Aleks Burreli από την Αλβανία και τον επίσης 49χρονο Leif Torkel Grimsrud, από τη Νορβηγία.

Ο Grimsrud, καταζητείται για την απαγωγή της 4χρονης κόρης του Marie – Eleni Grimsrud, στη Λευκωσία, στις 24 Απριλίου 2017, ενώ ο Βurreli, για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα, που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Περισσότερα για την εκστρατεία της EUROPOL, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: https://eumostwanted.eu/summercampaign

www.tothemaonline.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis