Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 01/03/2015

Ο Ι.Τ., γνωστός ως «Πιτσίλας», ο 31χρονος δολοφονημένος εκτελεστής συμβολαίων πάσης… φύσεως, ο ποινικός που είχε ερευνηθεί για 4 μήνες ως ύποπτος της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, το «παιδί για όλες τις δουλειές» του αρχινονού των δυτικών προαστίων, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχε επισκεπτήρια-«συσκέψεις» στις φυλακές Κορυδαλλού με ηγετικό στέλεχος των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο μεταξύ έχουν εντοπιστεί και τα πυκνά επισκεπτήρια του… Γοργοπόταμου, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ήταν το χρονικό διάστημα κοντά στον τελικό χρόνο εκδήλωσης της αιματηρής επιχείρησης ανατίναξης των φυλακών. Το ηγετικό μέλος του «Πυρήνα» της φυλακής είχε τουλάχιστον 15 επισκεπτήρια πολλά από τα οποία διπλά, μόνο τον μήνα Οκτώβριο του 2014.
 
Συναντήσεις και με δημοσιογράφο - «δικηγόρο»
 
Τα επισκεπτήρια όμως ενός δημοσιογράφου εφημερίδας, με το ίδιο μέλος των «Πυρήνων», στα οποία παρευρισκόταν και ο αρχινονός των δυτικών προαστίων, τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2014, έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών. Και όχι λόγω της ιδιότητας, όπως επισημαίνουν, καθώς στο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματός του μπορεί να επισκέπτεται και να συνομιλεί με τον  οποιονδήποτε, ωστόσο σε αυτά τα επισκεπτήρια εμφανιζόταν ως… δικηγόρος!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός εφέτης ανακριτής αναμένεται να τον καλέσει προκειμένου να διερευνήσει τους λόγους των επισκεπτηρίων, αν εντάσσονται στο πλαίσιο των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, αν υπήρχε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που προέκυψε από αυτές τις συναντήσεις και φυσικά γιατί παρουσιαζόταν με άλλη ιδιότητα.
 
Όλες οι παραπάνω «συναντήσεις», που γίνονταν παρουσία του αρχινονού, εντοπίστηκαν από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια των ερευνών στα βιβλία επισκεπτηρίων των φυλακών, και προσδιορίζονται χρονικά την τριετία 2012-2013-2014.
 
Επισκεπτήρια και «απόσυρση»
 
Η υπόθεση του «Πιτσίλα» παίρνει άλλες διαστάσεις όταν στις 21 Μαΐου 2014, φαίνεται πως ακολουθεί η δολοφονία-«απόσυρσή» του, έξω από ταχυφαγείο στον Κορυδαλλό, χωρίς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν βρει απάντηση στα ερωτήματα τους αν επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή δολοφονία-«καθάρισμα», σβήσιμο των στοιχείων της επίθεσης στη Χρυσή Αυγή.
 
Παρόμοιες επισκέψεις με τον φυλακισμένο «Πυρήνα» και τον αρχινονό, πριν συλληφθεί στις 24 Ιανουαρίου 2013, είχε και ο Β.Ρ, ο γνωστός «Ράμπο»-ταξιτζής, ο χούλιγκαν του Ολυμπιακού, που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, στο οπαδικό ραντεβού θανάτου στη Λεωφόρο Παιανίας, τον Μάιο του 2007.
 
Ο 30χρονος χούλιγκαν-«εκτελεστής», ακολουθούσε και εκείνος τις… οδηγίες του αρχινονού βαρυποινίτη και μάλιστα φερόταν να ήταν εκείνος που θα εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος υψηλόβαθμου αξιωματικού, της Ασφάλειας Αττικής και σήμερα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που είχε ερευνήσει τις υποθέσεις των τριών αρχηγών της Ελληνικής Μαφίας προσθέτοντας επιβαρυντικές κατηγορίες σε βάρος τους.
 
Ο «Ράμπο» συνελήφθη ένα μήνα μετά την «υπογραφή» ύψους 250.000 ευρώ, ενώ στο δίκτυο που τον υπέθαλπε ήταν και μετέπειτα νεκρός «Πιτσίλας». Πρόσφατα κατά τη διάρκεια συλλήψεων μελών της GreekMafia, σε έρευνα που είχε γίνει στο κελί του στις φυλακές Αγ. Στεφάνου Πατρών, είχε βρεθεί σημείωμα, πάνω στο οποίο ήταν γραμμένα τα στοιχεία του αξιωματικού του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που τον είχε συλλάβει και της ανακρίτριας που τον είχε προφυλακίσει.
 
Εκτίει 12ετή ποινή φυλάκισης για συνέργεια στη δολοφονία του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μοτοσικλέτα συγγενικού προσώπου του «Ράμπο», χρησιμοποίησαν επίδοξοι δολοφόνοι της «Λίτσας» στις 21 Νοεμβρίου 2014, ένας εκ των οποίων συνελήφθη μετά από καταδίωξη στη Μεταμόρφωση.
 
«Κουμπάροι» και «συνέταιροι»
 
Η έρευνα στα επισκεπτήρια των φυλακών έχει αναδειχθεί σε «θησαυρό» στοιχείων και πληροφοριών επαφών ανάμεσα σε ποινικούς και χαρακτηρισμένους ως τρομοκράτες. Μετά τις «αρραβωνιαστικιές»-αγγελιοφόρους, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου εντοπίζουν τις επισκέψεις… βαφτισμένων «συμπέθερων», «κουμπάρων», «φίλων», «συνεργατών» και «συνεταίρων», που έχουν τις υπογραφές έγκρισης από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και υπεύθυνους των φυλακών.
 
Χαρακτηριστικά, ένα μέλος της αρχηγικής «τριάδας» της GreekMafia βάφτιζε τους επισκέπτες του, συμπέθερους, κουμπάρους και φίλους. Ο αρχινονός, τους εμφάνιζε κυρίως ως συνεργάτες, ενώ είχε επισκεπτήρια από… 18 δικηγόρους!
 
Το alter ego του, ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, που πρόσφατα συνελήφθη για την υπόθαλψη και τον εξοπλισμό του «Μανώλη της 17Ν», Χριστόδουλου Ξηρού, επισκεπτόταν τακτικά, έως και… 10 φορές το μήνα, τον αρχινονό, παρουσιαζόμενος ως «φίλος». Οι επισκέψεις του είχαν «πυκνώσει» τους τελευταίους τρεις μήνες του 2014, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της αιματηρής ανατίναξης των φυλακών, όπως ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
 
Επισκεπτήρια… Γοργοπόταμου
 
Τουλάχιστον 15 επισκεπτήρια, πολλά από τα οποία «διπλά», είχε το ηγετικό στέλεχος του «πυρήνα» της φυλακής τον Οκτώβριο του 2014, κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών ενεργειών του σχεδίου «Γοργοπόταμος». Στη 1, 2, 3, 7, 10, 21 και 26 Οκτωβρίου ήταν μερικά από αυτά με «άγνωστα άτομα», κάποια πρωί και απόγευμα, στα οποία φέρεται να έδινε εντολές και οδηγίες προς την 22χρονη καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου. Κάποιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτά τα άτομα ήταν και ο «Ιάσωνας», η «Ρωξάνη» και ο «Θωμάς», μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, πιθανόν από το Σχέδιο «Φοίνικας», στη Θεσσαλονίκη.
 
Σημειώνεται ότι στις 8 Οκτωβρίου 2014, νοίκιασε η Αγγελική τη γιάφκα του Λουτρακίου, όπου είχε μεταφέρει το «παρασκευαστήριο» βομβών και ορμητήριο για την ανατίναξη των φυλακών.
 
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν από τη σχετική έρευνα, η οποία αποτελεί πλέον σημαντικό «εργαλείο» του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, κάποια χαρακτηριστικά επισκεπτήρια, κυρίως το 2013, όπου δικηγόρος συναντιέται με ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων, στο οποίο παραβρίσκεται και ο αρχινονός των δυτικών προαστίων, κάτι που επαναλαμβάνεται την ίδια χρονιά με δύο άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Τα «λευκά κράνη» της Χρυσής Αυγής
 
Πολύ πρόσφατα κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων για της δραστηριότητες της Ελληνικής Μαφίας, ο 45χρονος βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός εκμυστηρεύτηκε στη «Λίτσα», πως ξέρει και τους δολοφόνους των μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Όταν ρωτήθηκε αν είχε συμμετοχή στη δολοφονία Φουντούλη-Καπελώνη απάντησε: «Δεν το έχω κάνει εγώ. Ξέρω όμως ποιος έδωσε την εντολή και ποιοί το έκαναν. Δικά μου είναι τα δύο λευκά κράνη που φορούν».
 
Η «εγκυκλοπαίδεια» του εγκλήματος, ο «πολύξερος» βαρώνος, όπως τον χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχε λόγο και για τη διπλή δολοφονία που ανέλαβαν με προκήρυξή τους οι «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις».
 
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζονται πως ο βαρυποινίτης δεν εννοούσε τα κράνη ως… είδος αλλά αυτούς που τα φορούσαν, γι' αυτό εξετάζεται εκ νέου ο κύκλος των επαφών που είχε ο δολοφονημένος «Πιτσίλας», αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να τους συνδέσουν με την «τρομοκρατική επίθεση». 
 
Οι επαφές του με τον αρχινονό, οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, η σύνδεσή του με άλλους ποινικούς, που ο σωματότυπος τους και το ιδιαίτερο βάδισμα, ταίριαζε με εκείνο του δράστη της διπλής δολοφονίας, μπαίνουν ξανά στο ερευνητικό «τραπέζι» της υπόθεσης.
 
Σημειώνεται ότι στις 17 Ιουνίου 2014, εξελίχθηκε έρευνα «αντιτρομοκρατικού» στυλ, σε σπίτι που είχαν νοικιάσει μέλη της ομάδας «Πιτσίλα». Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων μπήκαν στο σπίτι που διέμενε ο 31χρονος νεκρός, το οποίο είχε νοικιάσει φίλος του. Στο εσωτερικό είχαν εντοπιστεί κάποιες κουκούλεςfull face, κάλυκες πυροβόλων όπλων και κάποιοι ηλεκτρονικοί… κοριοί παρακολούθησης.
 
thetoc.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis