Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:45 | 23/10/2017

Η εταιρία που κατασκεύασε το θρυλικό ΑΚ-47 και συνεχίζει με τον αντικαταστάτη του εδώ και δεκαετίες, δεν αποσύρεται φυσικά από την αμυντική βιομηχανία. Το αντίθετο, εισέρχεται σε ένα νέο πεδίο. Η Kalashnikov είχε στην γκάμα προϊόντων της μία σειρά από στρατιωτικά οχήματα και πλέον πέρασε και στις μοτοσυκλέτες, με ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό μοντέλο σε δύο εκδόσεις, μία για τον στρατό και μία για την αστυνμία.

[custom:google-ads]

Η παρουσίασή τους έγινε στη Μόσχα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Στρατιωτικού Τεχνικού Φόρουμ Army 2017 και η κατασκευή της γίνεται από την θυγατρική Izh. Οι μοτοσυκλέτες φέρουν το λογότυπο και το όνομα της Kalashnikov που είχε και όλη την εξέλιξη, με τα πρώτα 50 μοντέλα για την αστυνομία να έχουν ήδη παραχθεί και να προορίζονται για την αστυνόμευση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 που θα γίνει στη Ρωσία.

Οι προδιαγραφές τους είναι φυσικά απόρρητες, ωστόσο δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν την στρατιωτική Έκθεση, κάνουν λόγο για ιπποδύναμη στις 15Kw και αυτονομία 150Km για την αστυνομική έκδοση με μικρότερη αυτονομία -περίπου 100Km- για την στρατιωτική έκδοση καθώς θα έχει αυξημένη ιπποδύναμη που ωστόσο δεν ανακοινώνεται. Τα χαρακτηριστικά που επικεντρώνεται το Kalashnikov Group, είναι το μικρό βάρος και η ευελιξία καθώς και απουσία θορύβου και θερμικού αποτυπώματος, στοιχεία απαραίτητα για την κατηγορία της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας.

Αντίστοιχα οι ΗΠΑ εξελίσσουν μία δική τους ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που δηλώνουν από τώρα πως θα έχει βάρος 160 κιλά και αυτονομία 250Km..

Είναι καλό που εκτός από το στρατό η μοτοσυκλέτα αυτή δίνεται και στην αστυνομία, καθώς θα δοκιμαστεί έτσι σε συνθήκες καθημερινής μετακίνησης, θα προκύψει μεγάλη τεχνογνωσία στην επισκευή αλλά και στην εξέλιξή της, ώστε κάποια στιγμή να υπάρχει βελτιωμένη πολιτική έκδοση…

 

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

 

http://www.motomag.gr/sites/default/files/images/articles/2017_1/October/kalashnikov-reveals-electric-motorcycles-for-russian-military-and-police-forces-12.jpg

Πηγή: motomag.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis