Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 11/08/2018

Σοβαρό κενό στην αστυνόμευση της πόλης αφήνει η απουσία της ομάδας Δίας από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης καθώς, η διάθεση της

σε αλλότρια από την αποστολή της καθήκοντα όπως στατικές  φυλάξεις δημόσιων κτιρίων,πολιτικών στόχων,προξενείων,περιπολίες πυρασφάλειας  και η διάθεση μεμονωμένων ανδρών της σε σκοπιές  έχουν αποκλίνει την υπηρεσία από την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας. Το απαρχαιωμένο και αποδεδειγμένα οπισθοδρομικό μοντέλο της στατικής  αστυνόμευσης το οποίο χρησιμοποιείται ακόμη πάρα τις παραινέσεις μας για αλλαγή του,  μόνο κενά στην ασφάλεια της κοινωνίας μπορεί να δημιουργήσει .

Οι ομάδες Δίας συστάθηκαν ώστε να πατάξουν την βαριά εγκληματικότητα και να επαναφέρουν την ασφάλεια και ομαλότητα στην καθημερινότητα των πολιτών η οποία μαστίζεται από κλοπές ληστείες και διαρρήξεις,   το οποίο και κατάφερναν απρόσκοπτα μέχρις ότου η αναλγησία της διοίκησης τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο αποφάσισε να μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος  της υπηρεσίας  από εποχούμενη σε στατική  . Άξιον λόγου φυσικά είναι πως η πολιτεία ουδέποτε έλαβε στα σοβαρά την θυσία και  την προσφορά  αυτών των αστυνομικών στο κοινωνικό σύνολο καθώς οχτώ χρόνια τώρα δεν φρόντισε να αναβαθμίσει και να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό τους, αφήνωντας τους  με κουρασμένες μοτοσικλέτες και φθαρμένες στολές .

Αφήστε επιτέλους την ομάδα Δίας να περιπολεί στους δρόμους και να συλλαμβάνει κακοποιούς και μην την μετατρέπετε καθημερινά σε ένστολη βιτρίνα αποτροπής, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται καθημερινά μέσα από τις διαταγές σας.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τις παρεμβάσεις στην πολιτική και φυσική ηγεσία του σώματος ώστε να επανέλθει η υπηρεσιακή αξιοπρέπεια των συναδέλφων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis