Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 17/03/2017

Η Pixar έχει αντλήσει συχνά, κατά το παρελθόν, έμπνευση από τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την καθημερινή ζωή εκτός των ΗΠΑ. Είτε ανατρέχοντας στην ιστορία, είτε βρίσκοντας μικρές, ανθρώπινες ιστορίες από παρόν, δεν έχει δυσκολευτεί να χρωματίσει τις ταινίες της διαφορετικές πινελιές. Αυτή τη φορά δε φεύγει πολύ μακριά από τις ΗΠΑ, αλλά αγκαλιάζει το ισπανόφωνο κοινό κάνοντας μια βόλτα ως το Μεξικό. 

Το «Coco» σημάνει παράλληλα και την επιστροφή του Λι Άνκριτς στις σκηνοθετικές οδηγίες ταινίας της Pixar, επτά χρόνια μετά το υπερπετυχημένο «Toy Story 3» στο οποίο είχε δουλέψει επίσης 7 χρόνια από την αμέσως προηγούμενη δουλειά του, το «Ψάχνοντας τον Νέμο». Πλάι του, θα έχει τον συνεργάτη του από το «Toy Story 3», Άντριαν Μολίνα, ενώ το μεξικανικών αποχρόσεων φιλμ που ετοιμάζουν θα επικεντρώνεται γύρω από τη μουσική. Συγκεκριμένα, η ταινία διηγείται την ιστορία του μικρού Μιγκελ (με φωνή από τον πρωτάρη Άντονι Γκονζάλες) που θέλει να γίνει μουσικός όμως πρέπει να τα βάλει με τις αντιδράσεις της οικογένειας του που, κατά παράδοση, απαγορεύει τη μουσική. Για να καταφέρει να τους πείσει πως κάνουν λάθος, ξεκινά ένα ταξίδι στη Χώρα των Νεκρών (μέρος από την μεξικανική παράδοση) και στις απαρχές της οικογένειάς του για να καταλάβει για ποιο λόγο οι δικοί του απεχθάνονται τη μουσική. 

Πλάι στον μικρό Γκονζάλες, δανείζουν τη φωνή τους εξέχοντας ονόματα της χώρας που δουλεύουν εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, όπως ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και ο Μπέντζαμιν Μπρατ. Η Pixar παρουσίασε χθες το πρώτο τρέιλερ, μαζί με κάποιες φωτογραφίες, ενώ η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου.

cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis