Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 31/07/2018

Η μάχη για πιο ανθεκτικά κινητά τηλέφωνα -αλλά και για μπαταρίες με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής- είναι τα ζητούμενα για τις νέες γενιές συσκευών που έρχονται από το μέλλον.

[custom:google-ads]

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια φέρει την υπογραφή της Samsung.

Ο νοτιοκορεατικός βιομηχανικός γίγαντας παρουσίασε μια οθόνη τεχνολογίας OLED, η οποία αποτελείται από μια εξαιρετικής αντοχής πλαστική ύλη και μια ειδική επίστρωση συνδυασμός που την κάνει άθραυστη.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της οθόνης αν η συσκευή πέσει κάτω, αν κάποιος την πετάξει με δύναμη ακόμη και αν κάποιος προσπαθήσει με τα χέρια να την λυγίσει η συσκευή δεν θα πάθει τίποτε και υποστηρίζουν ότι τα σχετικά τεστ που έχουν γίνει το αποδεικνύουν. 

Η Samsung αναφέρει ότι έγιναν δοκιμές στις οποίες η οθόνη αφέθηκε να πέσει στο έδαφος από διάφορα ύψη ενώ επίσης εκτέθηκε και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά και σε πολύ χαμηλές (δεκάδες βαθμούς κάτω από το μηδέν) και η οθόνη συνέχισε να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Πριν από λίγους μήνες η αμερικανική εταιρεία Akhan Semiconductor που κατασκευάζει εξαρτήματα για κινητά τηλέφωνα δημιούργησε μια γυάλινη άθραυστη οθόνη αφής που αποτελείται από… διαμάντια.

Η οθόνη που ονομάζεται «Miraj Diamond Glass» αυτή βρίσκεται σε φάση δοκιμών και μάλιστα η Akhan Semiconductor συνεργάζεται με μια από τις εταιρείες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιώντας τις συσκευές της στις δοκιμές χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό για ποια εταιρεία πρόκειται.

Η οθόνη αποτελείται από νανοκρυστάλλους διαμαντιού που κατασκευάζει η Akhan Semiconductor στα εργαστήρια της.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της η διαμαντένια οθόνη προστατεύει και τα εξαρτήματα που βρίσκονται ακριβώς από κάτω της όπως τα φωτάκια LED και διάφοροι αισθητήρες.

Πηγή: reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis