Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 01/04/2016

Πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση να αποδεχθεί την δημιουργία μιας δύναμης που θα αναλάβει την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ενωσης, μέχρι την στιγμή που θα είναι έτοιμη η Frontex να αναλάβει πλήρως αυτόν τον ρόλο, πρόκειται να ασκήσουν η Αυστρία, οι γειτονικές προς αυτήν χώρες καθώς και χώρες της Βαλκανικής.

Οπως δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός αμύνης Χανς Πέτερ Ντοσκότσιλ η νέα αυτή «αποστολή – γέφυρα» θα βοηθά την Frontex να καταγράφει και να απελαύνει μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, έως ότου η υπηρεσία για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων θα έχει στελεχωθεί πλήρως, κάτι που - σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βιέννης - δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Ο Αυστριακός υπουργός συζήτησε αυτό το σχέδιο σε σύσκεψή με αξιωματούχους από την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τηνΚροατία και Βαλκανικές χώρες που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ο κ. Ντοσκότσιλ είπε ότι «αυτή η πολιτικο-στρατιωτικό-αστυνομική αποστολή θα μπορεί αναπτυχθεί όπου είναι αναγκαίο». Εξέφρασε μάλιστα φόβους ότι θα ανοιχθούν νέοι δρόμοι διέλευσης για τους μετανάστες στα Βαλκάνια, μέσω Αλβανίας ή Βουλγαρίας.

Είπε επίσης ότι η πρόταση θα υποβληθεί στην ύπατη εκπρόσωπο εξωτερικών και άμυνας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι ενόψει της συνόδου των υπουργών αμύνης της ΕΕ στις 19 Απριλίου.

Οπως αναφέρει το Reuters, η Ελλάδα – αν και προσκλήθηκε – δεν πήρε μέρος σε αυτήν την συνάντηση. Το ίδιο έπραξε και η Ιταλία. 

 

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis