Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:13 | 17/06/2020

Θέμα χρόνου είναι όπως φαίνεται ο ανασχηματισμός που θα έχει χαρακτήρα διορθωτικών κινήσεων όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο Ισραήλ. Η πλειονότητα των κεντρικών υπουργών παραμένουν αμετακίνητοι, ενώ ευρύτερες αλλαγές αναμένονται όσον αφορά τους υφυπουργούς με την ονοματολογία να παίρνει... φωτιά.
 

Οι... «αμετακίνητοι» 

Στους «αμετακίνητους» συγκαταλέγονται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Οι υπό μετακίνηση

Την προοπτική μετακίνησης ή εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα αντιμετωπίζουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Εργασίας.

Ευρύτερες αλλαγές αναμένονται στους υφυπουργούς, με αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς να «φλερτάρουν» με την έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρείται ότι υπάρχουν εφεδρείες προς αξιοποίηση.

Προς υπουργοποίηση

Προς υπουργοποίηση ακούγονται τα ονόματα των πρώην υπουργών Θοδωρή Ρουσόπουλου και Όλγας Κεφαλογιάννη, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού, και των βουλευτών Χρήστου Ταραντίλη και Ζωής Ράπτη.

«Οι υπουργοί η δουλειά μας είναι να κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο κ. πρωθυπουργός έχει πάντα το δικαίωμα να κάνει αλλαγές όπως εκείνος νομίζει... Εγώ δεν έχω κατεβάσει κανένα μολύβι, το αντίθετο» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Έχω ήσυχη τη συνείδηση σε ένα πολύ δύσκολο τομέα ίσως τον πιο δύσκολο στη διαχείρισή του» ανέφερε από πλευράς του στον σταθμό μας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική.Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή: skai.gr




 

 
 
 
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis