Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 08/08/2019

19 χρόνια συμπληρώθηκαν εχτές από την απώλεια του πιλότου Θανάση Μπεσλεμέ  που έχασε τη ζωή του στις μεγάλες φωτιές της Κέρκυρας  προσπαθώντας να μην  επεκταθεί η φωτιά.  Το ημερολόγιο έγραφε 7 Αυγούστου του 2000 όταν η  Κέρκυρα ξύπνησε μέσα σε έναν πύρινο εφιάλτη. Η φωτιά που κινούνταν στην κορυφογραμμή του όρους Παντοκράτορα βρισκόταν σε εξέλιξη και στην προσπάθεια περιορισμού της συμμετείχε όλη η πυροσβεστική δύναμη με πεζοπόρα τμήματα αλλά και  από αέρος.

Ο Θανάσης Μπεσλεμές από τη  Δαμάστα Λαμίας, μόλις 29  χρόνων, κυβερνήτης του PZL M-18 Dromader ήταν ανάμεσα στους χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών που κλήθηκε να συμμετάσχει στην κατάσβεση.  Έδωσε μάχη με τις φλόγες αλλά αυτή αποδείχτηκε άνιση αφού το αεροσκάφος του κατέπεσε στην περιοχή Τρουμπέτα του Παντοκράτορα. Ο άτυχος πιλότος μετά την πτώση του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Θανάσης Μπεσλεμές  γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας το 1971. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (66η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του ανθυπο­σμη­ναγού. Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Α-7Η της 115 Πτέρυγας Μάχης (Σούδα) και το­πο­θετήθηκε στην 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μά­χης (Άραξος) ως χειριστής στα αεροσκάφη Α-7Η. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ (Δεκέλεια) ως χειριστής αεροσκαφών PZL

ilamia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis