Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:10 | 02/01/2015

 

«Είχαν βάλει φωτιά στα στουπιά για να πυροδοτήσουν το βραδύκαυστο φυτίλι. Οι καιρικές συνθήκες φαίνεται να απέτρεψαν την έκρηξη. Αν γινόταν θα γκρεμιζόταν το κτίριο με άγνωστες συνέπειες για ενοίκους και περαστικούς» υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την απόπειρα ανατίναξης πολυκατοικίας στην Μεταμόρφωση.

Θα κατεδάφιζαν το κτίριο

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι στόχος φαίνεται να ήταν το συγγενικό πρόσωπο γνωστού βαρυποινίτη, κατηγορούμενου για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Αγνωστοι είχαν αφήσει πλαστικό δοχείο λαδιού, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί περισσότερα από 20 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, που σε ενδεχόμενο έκρηξης θα κατεδάφιζαν το κτίριο, με κίνδυνο απώλειας ζωών και σοβαρούς τραυματισμούς.

Στο μπιτόνι υπήρχαν τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια από βραδύκαυστο φιτίλι και κομμάτια στουπιού εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό. Εντοπίστηκε από ηλικιωμένο ένοικο οικίας που έχει κοινή αυλή με την πολυκατοικία στην οποία διαμένει η συγγενής του βαρυποινίτη στην οδό Μάρκου Μπότσαρη και ειδοποίησε την αστυνομία.

Η γειτνίαση του συγκεκριμένου σπιτιού με την οικία συγγενικού προσώπου γνωστού κατηγορουμένου για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, που σύντομα θα γίνει «ένοικος» και αυτός των φυλακών τύπου Γ' στο Δομοκό, περιέπλεξε σοβαρά την υπόθεση. Μάλιστα τις επόμενες μέρες οι κατηγορούμενοι θα παραβρεθούν στην εκδίκαση της υπόθεσης της απαγωγής, στις φυλακές του Κορυδαλλού. Δείγματα του περιεχόμενου του αυτοσχέδιου μηχανισμού μεταφέρθηκαν προς ανάλυση στο χημείο και τα υπόλοιπα ευρήματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Την ίδια ώρα τις έρευνες για την σοβαρή υπόθεση ανέλαβαν αξιωματικοί τη... Ασφάλειας Αττικής, που αρχικά επιχειρούν να λάβουν καταθέσεις από τη συγγενή του βαρυποινίτη, να εντοπίσουν τυχόν αυτόπτες μάρτυρες, και κάμερες ασφαλείας που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο και εξετάζουν την πιθανότητα η απόπειρα βομβιστικής επίθεσης να έχει σχέση με τις διαφορές που αναβιώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε εκβιαστικές συμμορίες που «διοικούνται» μέσα από τις φυλακές της χώρας. Δεν αποκλείεται η υπόθεση να σχετίζεται και με την πρόσφατη εξάρθρωση της εκβιαστικής συμμορίας του επονομαζόμενου «Καράφλα», ο οποίος βρίσκεται σε «ανοικτό πόλεμο» με τον βαρυποινίτη κατηγορούμενο της απαγωγής του εφοπλιστή. 

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis