Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:31 | 12/11/2018

Σάλο έχει προκαλέσει το θέμα με την ενδεχόμενη επιστροφή αναδρομικών ύψους χιλιάδων ευρώ στους βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο, πρόεδρο της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), οι βουλευτές μαζί με την επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους και τα ειδικά μισθολόγια, ψήφισαν και αναδρομικά για τους εαυτούς τους.

[custom:google-ads]

«Το μισθολόγιο των Ελλήνων βουλευτών, όπως είναι γνωστό, είναι αυτόματα συνδεδεμένο με το μισθολόγιο των δικαστών και ειδικότερα με τον μισθό τού Προέδρου του Αρείου Πάγου, που είναι ο μεγαλύτερος σήμερα καταβαλλόμενος στην Ελλάδα μισθός στον δημόσιο τομέα» αναφέρει ο γνωστός εργατολόγος σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά 24.442 ευρώ για το διάστημα Αύγουστου 2012 – Ιουνίου 2014 (1.1111 ευρώ επί 22 μήνες).

Ήδη, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση πως με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι βουλευτές της παραιτούνται από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό προκύψει ότι δύνανται να εισπράξουν.

Ανάλογη κίνηση έκανε και η Δημοκρατική Συμπαρατάξη, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΣΥ, Παύλο Χρηστίδη, να επισημαίνει ότι η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει πως κανένας βουλευτής δεν πρέπει να ζητήσει αναδρομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλοδαπός χτύπησε και εξύβρισε αστυνομικούς

 

Τι απαντά ο Βούτσης

«Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένα θέμα για καταβολή αναδρομικών στους βουλευτές» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας και για ακροβασίες, εξηγώντας πως «δεν επεκτείνεται η τροπολογία που ψηφίστηκε στις 8/11/2019 για την καταβολή στους δικαστικούς εφάπαξ χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο των αναδρομικών για την περίοδο 1/8/2012 έως 30/6/2014».

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, από το 2008, με απόφαση της Βουλής, «η βουλευτική αποζημίωση αποσυνδέθηκε από τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε νόμο που ψηφίστηκε το 2008 και αφορούσε τα μισθολογικά των δικαστών, ο οποίος ανέφερε στο άρθρο 57, παράγραφος 12, πως: «οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν εφαρμόζονται σε όσους εξομοιώνονται μισθολογικά με δικαστικούς λειτουργούς η με μέλη κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής άφησε και αιχμές για ΝΔ και ΔΗΣΥ, λέγοντας πως αντί να σπεύσουν να δώσουν εντολές στους βουλευτές τους, θα μπορούσαν να είχαν απευθυνθεί στη Βουλή.

Πηγή:  star.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis