Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:04 | 02/03/2017

Στον εκσυγχρονισμό των κρατητηρίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, αναμένεται να προχωρήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με προγραμματική σύμβαση που θα συνάψει με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία θα έρθει για έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο.

Το παραπάνω έκανε γνωστό, χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, έπειτα από συνάντηση που είχε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, με τον Λιμενάρχη, κ. Σπυρίδωνα Τάτη.

Σύμφωνα με τον κ. Φλεβάρη, θα έρθει  για έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου, με αντικείμενο την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των κρατητηρίων που βρίσκονται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Όπως είπε, χαρακτηριστικά, ο Αντιπεριφερειάρχης: «Στην παραλιακή λεωφόρο της Ρόδου, όπου βρίσκονται τα εμβληματικά κτίρια της Ιταλικής περιόδου, είναι και το Κεντρικό Λιμεναρχείο. Από κατασκευής του, δηλαδή πριν από έναν αιώνα περίπου, υπήρχαν τα κρατητήρια αυτά.

Έκτοτε, λειτούργησαν για κράτηση όσων συλλαμβάνονταν για αδικήματα που αφορούσαν τη Λιμενική Αστυνομία και ήταν ένας χώρος όπου, εκτός από τους κρατουμένους τον επισκέπτονταν συγγενείς, δικηγόροι κτλ. και γενικά είναι ένας χώρος που έπρεπε και πρέπει να υποστεί μία παρέμβαση εκσυγχρονισμού και να γίνουν, βέβαια, οι απαιτούμενες εργασίες».

Έτσι, λοιπόν, με κονδύλια που προέρχονται από τον προϋπολογισμό, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του ΥΕΝ, μέσω της Περιφέρειας, και με ποσό 62.300 ευρώ, η τελευταία θα προχωρήσει σε ανακατασκευή των κρατητηρίων ώστε να αποκτήσουν την εικόνα που απαιτείται να έχει ένα σύγχρονο Λιμεναρχείο. Παράλληλα, τα κρατητήρια θα πρέπει να εξυπηρετούν και τον σκοπό τους προς τους κρατουμένους, δηλαδή πρέπει να έχουν τις συνθήκες εκείνες που αρμόζουν, να υπάρχουν υδραυλικές εγκαταστάσεις, θέρμανση κτλ. που σήμερα δεν υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι, άμεσα, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης από την Περιφέρεια, την οποία εκπροσωπεί ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, και από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Στη συνέχεια θα συσταθεί μία επιτροπή επίβλεψης της Περιφέρειας ενώ φορέας του έργου θα είναι το ΥΕΝ.

«Είναι ένα θετικό βήμα και πιστεύουμε η ενέργεια αυτή να επεκταθεί και να γίνει και σε άλλα Κεντρικά Λιμεναρχεία της περιφέρειας καθώς, βήμα-βήμα, πρέπει να εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, μετά την υπογραφή της π.σ., η οποία προγραμματίζεται να γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάγραμμα, θα γίνει γνωστό και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που, σε κάθε περίπτωση, υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός των κρατητηρίων του Λιμεναρχείου μέσα στο 2017.

Διαβάστε περισσότερα στο rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis