Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:57 | 09/12/2016

Κύριε Υπουργέ,

Ως γνωστόν με την ψήφιση του Νόμου 4440/2016, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 224/Α/2-12-2016 και αφορά στο «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας (ΕΣΚ) για τους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους, κλπ», καθιερώνονται αλλαγές στην απονομή άδειας ασθένειας τέκνων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Άρθρο 31, παρ. 8:

«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα, δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.

Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»

2. Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 60 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής: «8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος».

Η Ομοσπονδία μας, σταθερή στην προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας και στη στήριξη της αστυνομικής οικογένειας, χαιρετίζει τη νέα ρύθμιση ως ελάχιστη ανακούφιση όσων κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτού, αν και διακαής πόθος όλων μας είναι η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγειονομική πρόληψη, την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και την αποτροπή δυσάρεστων και απευκταίων καταστάσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Σας επισυνάπτουμε το υπ’ αριθ. 101/2016 από 08/12/2016 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης που αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος και παρακαλούμε ως Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο για την επέκταση των ευεργετικών αυτών διατάξεων του Νόμου και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis