Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:09 | 08/01/2016

Άλλοι συνδέουν το Χειμώνα με λαχταριστές σούπες και αχνιστούς καφέδες… εγώ, όμως, κάθε χρόνο τέτοια εποχή σκέφτομαι ότι ο Γενάρης, όπως και ο Φλεβάρης και ο Μάρτης, με τα κρύα και τα αεράκια τους… το μόνο που χρειάζονται είναι μία ζεστή σοκολάτα.

Από την Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Και έχω μάθει, πλέον, που μπορώ να βρω την καλύτερη! Τι κι αν ξεπροβάλλουν, συνεχώς, μικρά μαγαζάκια που πλασάρουν ότι έχουν το πιο νόστιμο ρόφημα, εγώ δεν πείθομαι. Το «Petite Fleur» (Ομήρου 44, Κολωνάκι) και το  «Σοκολάτα 56» (Ερμού 56, Αθήνα) δεν τα αλλάζω με τίποτα!

Petite Fleur-650

Το πρώτο είναι από τα πιο ξακουστά, αφού σοκολατένιες παστίλιες ζαχαροπλαστικής Valhrona, μία από τις καλύτερες μάρκες  στον κόσμο, σε κερδίζουν με το άρωμα και τη γεύση που παίρνουν στο φλιτζάνι σου.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αρκετές γεύσεις, όπως με ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και μπράντυ, κανέλα και γλυκό του κουταλιού, μαύρο πιπέρι, κανέλα και καυτερές πιπεριές, πραλίνα ή γαρύφαλλο και ροζ πιπέρι.

sokolata-56-650

Όσον αφορά στο δεύτερο; Κρυμμένο στη στοά της πολύβουης Ερμού, είναι έτοιμο να  χαρίσει στιγμές ευφορίας, αφού είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η σοκολάτα κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους.

Πρόκειται για ένα μαγαζί εφάμιλλο με αυτά της Φλωρεντίας, της Ισπανίας και του Παρισιού, όπου μπορείς να βρεις ότι ακριβώς περιμένεις. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το ρόφημα παχύρρευστης σοκολάτας –το μαγαζί διαθέτει τουλάχιστον δέκα διαφορετικές εκδοχές κουβερτούρας-  που είναι το must.

http://www.koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis