Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:58 | 22/09/2016

Στη συνέντευξη τύπου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν έλλειψαν οι αναφορές και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, δήλωσε  ότι στο επόμενο διάστημα, το πρώτο νομοσχέδιο, που θα κατέβει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα αφορά τον Εθνικό Μηχανισμό Αντιμετώπισης Αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας και στους Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους.

Δεδομένου όμως ότι η διερεύνηση των καταγγελιών διαφθοράς, αποτελούν – μέχρι σήμερα – αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στην εξέλιξη της συνέντευξης υπήρξε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης της εν λόγω Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ..

Ο κ. Τόσκας, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος εξηγώντας ότι οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. δεν πρόκειται να καταργηθούν, ωστόσο, μεταξύ των ζητημάτων που θα εξεταστούν θα είναι και αυτό των προνομιών που έχουν κάποια στελέχη της Υπηρεσίας αυτής. 

Σύμφωνος με τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ήταν και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., δηλώνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για την οποία όπως είπε στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός της και η βελτίωση της δομής της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στην αποστολή της.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis