Θα υπάρχει χρέωση αλλά όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Aγιο Στέφανο -Ποιοι, πώς και πότε θα πληρώνουν

ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
Θα υπάρχει χρέωση αλλά όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Aγιο Στέφανο -Ποιοι, πώς και πότε θα πληρώνουν

Δεν θα υπάρξουν σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά θα υπάρχει χρέωση με το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων διαβεβαίωσε ο Χρήστος Σπίρτζής.

Μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πως δεν θα τοποθετηθούν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή, αλλά θα ισχύσει το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων.

Συγκεκριμένα, μέσω του νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων θα χρεώνονται μόνο όσοι δεν είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών, ενώ οι κάτοικοι Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού θα εξαιρούνται από τη χρέωση,

Να σημειωθεί πως ο Χρήστος Σπίρτζης συμφώνησε απόλυτα με τους κατοίκους των περιοχών, λέγοντας πως είναι παράλογα τα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο και για τον λόγο αυτό ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπουν.

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι οι εξελίξεις αφορούν σε συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ε.Ε. για ζητήματα χρηματοδότησης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν ούτε μετωπικοί ούτε πλευρικοί σταθμοί.

Ουσιαστικά αυτό που θα συμβεί είναι πως τα διόδια θα υπάρχουν, αλλά θα εξαιρούνται από τη χρέωση οι κάτοικοι των δήμων της περιοχής που χρησιμοποιούν τον δρόμο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ολοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο. iefimerida.gr