Θα χάσουν και άλλα νυχτερινά οι Αστυνομικοί; Φέρνουν από... την πίσω πόρτα νέες μειώσεις στα Σώματα Ασφαλείας;

ΠΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Θα χάσουν και άλλα νυχτερινά οι Αστυνομικοί; Φέρνουν από... την πίσω πόρτα νέες μειώσεις στα Σώματα Ασφαλείας;

Ολοένα και χειρότερα φαίνεται ότι γίνονται τα πράγματα για όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Έγκυρες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr αναφέρουν ότι ενώ αρχικά αφαιρέθηκε από το  σχέδιο νόμου η παράγραφος, με την οποία οριζόταν ως ανώτατο όριο στα νυχτερινά ο αριθμός 40, από 48 που είναι σήμερα για τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία και 48 για εκείνους στο Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα, υπάρχει πρόβλεψε για ρύθμιση με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Πληροφορίες τόσο από τη Λεωφόρο Κατεχάκη όσο και από συνδικαλιστικές πηγές αναφέρουν ότι αυτή η ΚΥΑ θα ορίζει τις 40 ώρες ως μέγιστο αριθμό νυχτερινών.

Έτσι έρχεται μία νέα μείωση για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, ύστερα από το νέο μισθολόγιο και την περικοπή των πενθημέρων από πέντε σε τέσσερα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς στην Ελληνική Αστυνομία το προσωπικό θα χάνει περίπου 25€ το μήνα, ενώ στην Πυροσβεστική και το Λιμενικό το ποσό φθάνει ακόμα και τα 800 ευρώ το χρόνο.

 www.bloko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Ποιοι ευνοούνται και ποιοι όχι από τις νέες ρυθμίσεις

4ο Μνημόνιο – Τα άρθρα που αφορούν τους ένστολους

 

ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εγκαίνια του ξενώνα Αστυνομικών από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης

Καταδίωξη με τραυματισμό αστυνομικού της ΔΙΑΣ στη Μάνδρα

Περιπολία με την επίλεκτη Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πατρών - ΒΙΝΤΕΟ