Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:39 | 08/01/2016

Το Σίγμα αποκαλύπτει απόψε τη στιχομυθία του Βουλευτή με μέλη της τροχαίας όταν συλλαμβανόταν να παρανομεί.

Στις 4 Απριλίου 2015 στις 10 το πρωί το αυτοκίνητο του Ανδρέα Θεμιστοκλέους ανακόπηκε από  μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας  - Λεμεσού, με ένδειξη στο ραντάρ 172 χιλιόμετρα, αντί 100, που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο.

Αφού ενημερώθηκε για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ανέφερε στα μέλη της τροχαίας:

«Τι να σου πω; Είμαι βουλευτής. Νομίζω δεν μπορείς να με καταγγείλεις. Μην το κάνεις».

Ο Αστυνομικός δεν χαρίστηκε στον κύριο Θεμιστοκλέους και εξέδωσε πρόστιμο ύψους 216 ευρώ το οποίο δεν πληρώθηκε ποτέ, ενώ του επιβλήθηκαν και 3 βαθμοί ποινής.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2015 το ραντάρ και πάλι στον αυτοκινητόδρομο έδειξε ταχύτητα  170 χιλιόμετρα την ώρα. Αφού ανακοινώθηκε στον Βουλευτή η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε αυτός απάντησε:

«Είμαι βουλευτής έχω ασυλία, δεν μπορείς να με καταγγείλεις».

Στις 14 Οκτωβρίου 2014 ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους συνελήφθη και πάλι στον αυτοκινητόδρομο από το ραντάρ να τρέχει με ταχύτητα 141 χιλιόμετρα,  δηλαδή 41 χλμ περισσότερα από το επιτρεπόμενο όριο.

Αφού ενημερώθηκε από τον αστυνομικό για το αδίκημα ανέφερε: «Περίμενε να μιλήσω με τον αρχηγό σου. Ποιος σου είπε ότι μπορείς να καταγγείλεις βουλευτή; Δε γνωρίζεις ότι έχω ασυλία;»

Επίσης υπάρχει άλλη μια καταγγελία εναντίον του Βουλευτή στις 31 Οκτωβρίου 2014 στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού για τροχαία παράβαση η οποία αφορά ταχύτητα 190 χλμ με επιτρεπόμενο όριο τα 100 για την οποία όμως δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αλλά είναι ενήμερη η νομική υπηρεσία του κράτους. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι η αστυνομία εφαρμόζει το νόμο χωρίς εξαίρεση. «Πρόσφατα κατήγγειλε μεταξύ άλλων και μέλος της δύναμης για τροχαία αδικήματα».

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους σε αρθρογραφία του στην Κυριακάτικη Σημερινή ημερομηνίας 3 Ιανουαρίου 2016 με θέμα την ασυλία και κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση αν μπορεί η παραβίαση νόμων από βουλευτές να θεωρηθεί μίασμα ή πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κάτι φυσιολογικό, όπως σε όλο τον κόσμο ανέφερε:

«'Οι νόμοι είναι νόμοι. Πρέπει να εφαρμόζονται και να τηρούνται από όλους και χωρίς καμία -απολύτως καμία (βουλευτών συμπεριλαμβανομένων) - εξαίρεση, που δεν προνοείται από αυτούς».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους είχε εκτοξεύσει κατηγορίες εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα ότι ψεύδεται όταν λέγει ότι θα τον διώξει για τροχαίες παραβάσεις μετά τη θητεία του και ότι τον έχει οδηγήσει δύο φορές στα δικαστήρια.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είχε απαντήσει ότι λόγω ακραίας συμπεριφοράς θα προχωρούσε στη λήψη μέτρων όπως η άρση της βουλευτικής ασυλίας, ενώ όσον αφορά τα δικαστήρια ανέφερε ότι δεν είχε υπόψη του να έχει διωχθεί ο βουλευτής.

Το αίτημα της νομικής υπηρεσίας για άρση της ασυλίας Θεμιστοκλέους στο Ανώτατο Δικαστήριο ορίστηκε να εξεταστεί από την ολομέλεια του σώματος στις 14 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Ο βουλευτής διατηρεί το δικαίωμα αν δε συναινέσει να δώσει νομική μάχη προβάλλοντας ένσταση στο σχετικό αίτημα.

http://www.sigmalive.com/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis