Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:06 | 28/11/2015

"Επεσήμανα στον κ. Τσίπρα ότι ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος. Τα αδιέξοδα μεγαλώνουν και βέβαια οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών δεν λύνουν τα προβλήματα. Θα τα έλυνε μια κυβέρνηση με στόχους και κατάλληλους ανθρώπους. Φαίνεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν ούτε στόχους ούτε διαθέτουν τους κατάλληλους ανθρώπους", ήταν τα πρώτα λόγια του Σταύρου Θεοδωράκη μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Και συνέχισε: "Για το προσφυγικό μεγάλες ευθύνες έχει η Ελλάδα. Αυξήθηκαν οι ροές λόγω της μεγάλης ανευθυνότητας των πολιτικών. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τους λαούς της Ευρώπης και αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες.

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση του κ. Τσίπρα για επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό. Περιμένουμε μια συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση στην Βουλή. Θέλουμε ένα βιώσιμο σύστημα χωρίς νέες περικοπές και επιπλέον βάρη.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έχουμε πει ότι ούτε η οικουμενική κυβέρνηση είναι λύση γιατί ο καθένας θα βγάλει την ουρά του έξω στα μεγάλα προβλήματα. Χρειάζεται μία κυβέρνηση εθνικής Ελλάδας, με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα αντιμετωπίζει άμεσα τα φλέγοντα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Ποτάμι επεσήμανε τη μεγάλη ευθύνη του πολιτικού συστήματος για την κατάσταση του ασφαλιστικού. Είπα χαρακτηριστικά ότι Σας θυμάμαι να διαδηλώνετε επί Γιαννίτση και ο κ. Τσίπρας δέχθηκε ότι υπάρχει ευθύνη και της Αριστεράς για τις τότε αντιδράσεις. Υπερασπιζόμαστε ένα νέο σύστημα που θα υπερασπίζεται τον χώρο της παραγωγής και του εργαζομένου. Η ευθύνη του κ. Τσίπρα είναι τεράστια, γιατί ακόμα και στις εκλογές του Σεπτέμβρη έλεγε ψέματα στο λαό για το ασφαλιστικό. Τα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών δεν γίνονται για να βγάζει το ένα κόμμα τα απωθημένα του στα άλλα αλλά κάθε κόμμα να αναλαμβάνει τις ευθύνες του μέσα στη Βουλή με συγκεκριμένες προτάσεις. Μιλήσαμε επί των αρχών για το ασφαλιστικό, γιατί ο πρωθυπουργός δεν είχε συγκεκριμένη πρόταση. Ο κόσμος της παραγωγής πρέπει να πιστεύει ότι έχει μέλλον μέσα σε ένα ασφαλιστικό σύστημα".

Πηγή:news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis