Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 04/02/2021

Θερμή παράκληση για πιστή τήρηση των υπαρχόντων μέτρων προστασίας κατά της COVID-19 απηύθυνε την Πέμπτη προς όλους τους Θεσσαλονίκείς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το τέλος της σύσκεψης στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία στην πόλη.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, για την ώρα δεν προβλέπεται η λήψη επιπλέον μέτρων για την Μητροπολιτική Ενότητα, ωστόσο τόνισε ότι ο «φοβερός» Νοέμβριος θα πρέπει να αποφευχθεί, ξεκαθαρίζοντας πως αυτήν τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων.

«Ο ιός έχει έναν φίλο που είναι ο συνωστισμός. Σας παρακαλούμε πολύ τηρήστε τους κανόνες. Είμαστε μαζί σας με τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση και την ενίσχυση των ανέργων. Θα τηρήσουμε τα μέτρα με προσήλωση, σεβασμό και αυστηρότητα. Δε θα αποκλείσουμε από τους κανόνες», είπε.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση «Ελευθερία», ο κ. Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε ότι «το φως στο τούνελ το βλέπουμε και είναι οι εμβολιασμοί. Γίνονται κανονικά. Θα εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια από ασυνείδητους. Θα νικήσουμε και θα απελευθερωθούμε όταν κάθε μέρα εμβολιάζουμε τους πολίτες. Κάθε μια εισαγωγή στις ΜΕΘ και κάθε νέο κρούσμα εμποδίζει τη διαδικασία».

 

 

 

 

 

Ν. Χαρδαλιάς: Όχι νέα μέτρα… προς το παρόν!

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι προς το παρόν δε θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη Θεσσαλονίκη. «Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων αλλά πιστή τήρηση των υπαρχόντων. Με συνεργασία και συνεννόηση θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», και αποσαφήνισε πως δεν τίθεται θέμα πανικού αλλά απόλυτης επιφυλακής.

 

 

 

 

 

Απ. Τζιτζικώστας: Να σπάσει η αλυσίδα

Για εντατικοποίηση των ελέγχων έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης του κορωνοϊού, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

 

 

 

 

«Συμφωνήσαμε από κοινού ότι θα προχωρήσουμε στην κλιμάκωση και εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και ελέγχων. Ζητήσαμε για πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην καταστολή αυτής της κατάστασης. Συμφωνήσαμε για την περαιτέρω συνεργασία με τα νοσοκομεία και τους φορείς της πραγματικής οικονομίας“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε για άλλα μία φορά έκκληση σε όλους τους κατοίκους της πόλης για πιστή και ευλαβική τήρηση των μέτρων. «Είναι στο χέρι μας και θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Κ. Ζέρβας: Τα ανοιχτά σχολεία συνεισφέρουν στην κινητικότητα

Τα ανοιχτά σχολεία είναι αυτά που προκαλούν αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην πόλη, υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται άμεσα μέτρα που θα μειώνουν τη διασπορά και να μη χάνετε πολύτιμος χρόνος. «Έχουμε αναζωπύρωση και κάτι δεν κάνουμε καλά. Να μην ξαναζήσουμε τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020», είπε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το ιιό φορτίο στην πόλη είναι στα ίδια επίπεδα με αυτό στις 15 Οκτωβρίου του 2020. “Τα σχολεία συνεισφέρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στην κινητικότητα που επιφέρει πρόβλημα στην επιδημία“.

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις τη ΔΕΘ, εκεί όπου στα μέσα του μήνα αναμένεται να λειτουργήσει ένα από τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει σύσκεψη που αφορά στην εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ζορπίδης: Να κλείσουν τα μεγάλα μαγαζιά – Εκεί υπάρχει συνωστισμός

Να κλείσουν τα μεγάλα καταστήματα γιατί αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού λόγω του συνωστισμού, πρότεινε στη σύσκεψη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης.

“Κάναμε μία πρόταση η οποία δεν πιστευτώ ότι θα υλοποιηθεί. Να κλείσουν τα μεγάλα μαγαζιά και όχι οι μικροί επαγγελματίες. Εκεί υπάρχει ο συνωστιμός“.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι δε θα κλείσει η αγορά. “Θα κοιτάξουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί“, τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

 

 

 

 

thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis