Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:31 | 08/09/2020

Ένταση και επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, ενώ είναι σε εξέλιξη η πορεία για την κατάληψη της Terra Incognita. Η πορεία φέρεται να διασπάστηκε σε δύο μεγάλα μέρη από το οποία το ένα κινείται προς τα ανατολικά από την οδό Φιλίππου και το άλλο προς την Καμάρα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ με τα ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Στις 21:10, το βράδυ της Τρίτης, ολοκληρώθηκε η πορεία και άνοιξε η Εγνατία η οποία είχε κλείσει. Παρ' όλα αυτά, η ένταση συνέχιζε να επικρατεί στους γύρω δρόμους.

Yπενθυμίζεται ότι μπιτόνια με βενζίνη, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κροτίδες και γκαζάκια τυλιγμένα με φυτίλια, βρήκαν στις 17 Αυγούστου, μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληξη κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου, στην περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατά την ώρα της επέμβασης των αστυνομικών στο υπό κατάληψη κτίριο δε βρισκόταν κάποιο άτομο.

Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη από την αναρχική ομάδα «Terra Incognita», η οποία θεωρείται από τις Αρχές μία από τις πιο σκληροπυρηνικές ομάδες αντιεξουσιαστών, από το το 2004 και επρόκειτο για την παλαιότερη κατάληψη στη Θεσσαλονίκη. Το κτίριο ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, πάγιο αίτημα του οποίου ήταν να λυθεί η κατάληψη, προκειμένου να προχωρήσει σε αξιοποίησή του.

Συνολικά στο υπό κατάληψη κτίριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δοχεία με εύφλεκτο υλικό, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, γκαζάκια τυλιγμένα με φυτίλια και πλάκες παραφίνης, κροτίδες προσαρμοσμένες σε γκαζάκια, πλήθος πυρσών, κροτίδων και ναυτικών φωτοβολίδων, πλήθος από κράνη, πυροσβεστήρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, ξύλινες ασπίδες με εσωτερική χειρολαβή, κοντάρια, πλαστή αστυνομική ταυτότητα, σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, γραφομηχανή παλαιού τύπου, μεγάλου μεγέθους τυπογραφική μηχανή και μηχάνημα κοπής χάρτου, χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ, και βιβλίο οικονομικών συνεισφορών.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε λίγο πριν τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Γύρω στις 12;00 το μεσημέρι ομάδα αντιεξουσιαστών έφτασε με πορεία στο σημείο, ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν το κτίριο. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και μετά από λίγο αποχώρησαν.

Πηγή: ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis