Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:00 | 17/09/2021

Διαμαρτυρόμενος για την κατάσχεση του καροτσιού του, ο γνωστός στους Θεσσαλονικείς καστανάς της πλατείας Αριστοτέλους, ξεκίνησε απεργία πείνας μπροστά στη ΔΕΘ.

“Απεργία πείνας γιατί μου πήραν το καρότσι με το οποίο ΖΟΥΣΑ” γράφει στο πλακάτ του ο ηλικιωμένος, ο οποίος είναι άστεγος και σύμφωνα με τον ίδιο έχει ως μοναδική οικονομική λύση την πώληση καλαμποκιών και κάστανων, μεταξύ άλλων, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Υποστηρίζει, μιλώντας στο Thestival, πως δεν πωλούσε τίποτα παράνομο και ότι είχε την απαραίτητη άδεια. Ακόμα, σημείωσε ότι μόνο από τον ίδιο πήραν το καρότσι του και όχι από άλλους πλανόδιους πωλητές της πλατείας.

Ωστόσο, χθες, Πέμπτη, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης “σήκωσε” όλους τους παράνομους πάγκους που στήνονται από πλανόδιους πωλητές, μεταξύ άλλων και του 70χρονου καστανά.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του 70χρονου ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής, δήλωσε: “Ο νόμος είναι ίδιος για όλους. Δεν κάνει εξαιρέσεις για κανέναν. Όποιος έχει αντιρρήσεις για το πώς εφαρμόζεται ο νόμος μπορεί να υποβάλει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία ή και να προσφύγει στα δικαστήρια. Την ήμερα που κατασχέθηκε ο εν λόγω πάγκος έγινε ευρείας κλίμακας επιχείρηση της υπηρεσίας μας και κατασχέθηκαν ακόμη 7 πάγκοι“.

Πηγές από τον Δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα άτομο που κατ’ εξακολούθηση πουλάει παράνομα διάφορα προϊόντα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος, σε αντίθεση με άλλους πλανόδιους μικροπωλητές, δεν σέβεται κανέναν από τους κανονισμούς που αφορούν το πλανόδιο εμπόριο. Αρνείται πεισματικά να πληρώσει πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί από το κράτος. Λόγω της τακτικής που ακολουθεί οι συνάδελφοί του τον έχουν καταγγείλει δεκάδες φορές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis