Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:24 | 22/12/2014

Υπάλληλος δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης κατηγορείται ότι εξαπάτησε ανυποψίαστους πολίτες, στους οποίους υποσχόταν διορισμό, μέσω υποτιθέμενων προκηρύξεων, αποσπώντας έτσι χρήματα.

Πρόκειται για 49χρονο άντρα, ο οποίος φέρεται ότι κατά την τελευταία 10ετία εξαπάτησε με το συγκεκριμένο πρόσχημα τουλάχιστον 13 άτομα, από τα οποία πήρε πάνω από 47.000 ευρώ. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναζητείται και βαρύνεται με κακουργηματική απάτη, εργάζεται στον τομέα καθαριότητας του δήμου, που βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάζοντας την υπόθεση, ο διευθυντής Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπουραζάνας, είπε ότι ο δράστης «ψάρευε» τα θύματά του σε καφετέριες, όπου ανέπτυσσε σχέσεις μαζί τους και φρόντιζε να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους. Επικαλούμενος - στη συνέχεια - την επαγγελματική του ιδιότητα, υποσχόταν την πρόσληψή τους στο δήμο, σε θέσεις που δήθεν θα προκηρύσσονταν.

Μάλιστα, για να τους πείσει παρίστανε τον εκπαιδευτή απορριμματοφόρων οχημάτων και παρέδιδε, έναντι αμοιβής, και πρακτικά μαθήματα στα υποψήφια θύματα. Ισχυριζόμενος δε ότι απαιτούνται περισσότερα δικαιολογητικά για την υποτιθέμενη πρόσληψή τους, όπως επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης και διάφορα πιστοποιητικά, συνέχιζε να αποσπά χρηματικά ποσά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υποσχόταν ότι θα μεσολαβήσει για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που αφορούσαν τις άδειες οδήγησης ικανότητας, εισπράττοντας χρήματα, χωρίς όμως να προβεί σε καμία ενέργεια.
Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατηγορείται και για άλλες δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες έπεισε ισάριθμα θύματα να πάρουν τραπεζικά δάνεια για δήθεν κοινή τους επαγγελματική συνεργασία, αλλά τελικά καρπώθηκε ακέραιο τα χρήματα από τον δανεισμό. 

Και δεύτερη υπόθεση εξαπάτησης ανέργων 

Στο μεταξύ, ο διευθυντής Ασφάλειας παρουσίασε και δεύτερη υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας. Σ' αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που, από τον περασμένο Ιούλιο, διέπραξε 16 απάτες στη Θεσσαλονίκη και τα Γιαννιτσά Πέλλας, αποκομίζοντας 30 χιλιάδες και πλεον ευρώ.

Ως «ιθύνων νους» κατηγορείται ένας 42χρονος, ο οποίος εμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτης, ή μεγαλοστέλεχος επιχείρησης και άλλοτε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, υποσχόμενος ότι θα βρει δουελιά σε ανέργους. Εξάλλου,ο 42χρονος, κατηγορείται ότι εξαπάτησε και έναν 55χρονο, στον οποίο παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης μάντρας σιδερικών του εξωτερικού, και πήρε 3.500 ευρώ για δήθεν επένδυση που θα απέφερε το διπλάσιο κέρδος.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται είτε ότι εισέπρατταν τα χρήματα από τα θύματά τους είτε συνομιλούσαν μαζί τους τηλεφωνικά για την παράδοση χρηματικών ποσών, ακόμη και σε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis