Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 05/02/2019

Επειδή πολλοί συνάδελφοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις Τακτικές Μεταθέσεις έτους 2019, τώρα που είναι η περίοδος (Α’ εικοσαήμερο Φεβρουαρίου) υποβολής των αιτήσεών τους, βάσει των διατάξεων των άρθρων 12 και 14 του π.δ. 100/03, σας γνωρίζω τα εξής:

[custom:google-ads]

– Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης για άλλη περιοχή μετάθεσης (ΓΑΔ Αττικής ή ΓΑΔ Θεσσαλονίκης ή Διεύθυνση Αστυνομίας Νομού) έχουν όσοι συνάδελφοι υπηρετούν τουλάχιστον 3 έτη στην ίδια περιοχή μετάθεσης (Διεύθυνση Αστυνομιας - Νομό δηλαδή ή αλλιώς Περιφερειακή Ενότητα) ή 1 έτος σε Υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσης. Επισημαίνω ότι μπορεί να συμπληρώσετε μέχρι δύο (2) περιοχές μετάθεσης και βέβαια τα μόρια πλέον υπολογίζονται με το νέο π.δ. 75/16, με βάση την απόσταση από τον τωρινό τόπο συμφέροντων σας για όλα τα έτη που υπηρετείτε μακριά από αυτόν, δηλαδή για τους περισσότερους συναδέλφους από τότε που πραγματοποιήθηκε η αποφοίτησή τους από τη Σχολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά είναι τα δικαιώματα που έχει ο κάθε Αστυνομικός - Ανάλυση με απλό και κατανοητό τρόπο

– Οι εξαιρέσεις των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, έχοντες μέλος της οικογένειάς τους με αναπηρία και τρίτεκνοι) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του π.δ. 75/16 που τροποποιούν το π.δ. 100/03, υποβάλλουν τώρα αίτηση μετάθεσης, χωρίς να απαιτείται η ανωτέρω 3ετή υποχρεωτική παραμονή στην ίδια περιοχή μετάθεσης, με εξαίρεση τους νεοπροαχθεντες Αρχιφύλακες (π.δ. 82/06), ακόμα και χωρίς να υπάρχουν κενές θέσεις προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της περιοχής μετάθεσής τους, όπως δηλαδή ανακοίνωσε το ΑΕΑ πρόσφατα με τον Πίνακα Μεταθέσεων. Το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων του ΑΕΑ στη συνέχεια, το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων δηλαδή, θα εξετάσει α) πρώτα εάν συμπληρώνουν τα αντικειμενικά κριτήρια – μόρια σε περίπτωση που εχουν εκδοθεί θέσεις και β) έπειτα εάν δεν συμπληρώνουν τα μόρια ή δεν υπάρχουν κενές προς κάλυψη θέσεις, τότε το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων αποφασίζει με γνώμονα τα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια. Γι’ αυτό χρήσιμο είναι να αναγράφεται με προσοχή η κατάσταση του συναδέλφου και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω ακριβώς της εξαίρεσής του, όπου μπορεί βέβαια να επισυνάψει και διάφορα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την κατάστασή του, με σχετική έγγραφη πλήρη τεκμηριωμένη αναφορά του.

– Αυτήν την περίοδο μπορούν να υποβάλλονται και αιτήσεις μεταθέσεων για Αυτοτελείς Κεντρικές Υπηρεσίες που εδρεύουν εντός της ίδιας περιοχής μεταθέσης, εντός του ίδιου Νομού δηλαδή, οι όποιες όμως και όσον αφορά τη μετάθεση συναδέλφων είναι αρμοδιότητας του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων του ΑΕΑ, με υπηρεσιακά κοινωνικά κριτήρια. Αυτές για παράδειγμα είναι η ΔΕΕ, η ΔΑΕΕΒ, η ΔΙΔΗΕ, το ΤΕΑΠΑΣΑ, οι Διευθύνσεις Κλαδων του ΑΕΑ, όλες οι Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας κλπ. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη οι Υπηρεσίες αυτές είναι η ΥΕΕΒΕ (εγκληματολογική), η ΥΑΕΕΒΒΕ (αντιτρομοκρατική), η ΥΤΕΒΕ (τεχνικές εφαρμογές), η ΥΟΑΒΕ (Οικονομική Αστυνομία) η ΥΔΗΕΒΕ (δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος), η ΥΕΑΔΒΕ (ειδικές δυνάμεις), το Τμήμα Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, το Τμήμα Μουσικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Βόρειου Ελλάδος, το Επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτές οι Αυτοτελείς Κεντρική Υπηρεσίες υποβάλλουν και σχετικες προτάσεις στο ΑΕΑ. - Επίσης μπορεί να υποβάλλουν και οι νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες κατόπιν εξετάσεων (π.δ. 82/06), ακόμα και αυτοί που πέρασαν πέρισυ και παρέμειναν στις ίδιες περιοχές μετάθεσης που υπηρετούσαν και πριν την προαγωγή τους στο βαθμό του Αρχιφύλακα με εξετάσεις, εφόσον όμως δηλαδή έχουν 3 έτη συνολικής υπηρεσίας μαζί και ως Αστυφύλακες - Υπαρχιφύλακες - ή και Αρχιφύλακες με έτη υπηρεσίας (οργανική θέση Αστυφυλάκα), αλλά μαζί και με το ένα ή τα δύο έτη Αρχιφύλακες με εξετάσεις.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΕΚΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis