Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:35 | 08/01/2020

Για ευθυνοφοβία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, φυσικής και πολιτικής, κάνουν λόγο συνδικαλιστές αστυνομικοί της Δράμας, καθώς λόγω του "Ηφαιστίωνα" ακυρώθηκαν ρεπό και άδειες αστυνομικών στην ανατολική Μακεδονία. Όπως επισημαίνουν «…τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένονταν εκ νέου στην χώρα μας, τα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ν. Ελλάδα αλλά και τα όσα ακολούθησαν αυτών, με τη μετακίνηση του διοικητή αυτοκινητοδρόμων Αττικής, αντί να μας οδηγήσουν σε ορθότερες πρακτικές και καλύτερο σχεδιασμό, το μόνο που κατάφεραν ήταν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ευθυνοφοβία στην ηγεσία μας... Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε την εντολή για ανάκληση όλων των ημερησίων αναπαύσεων σε όλους τους συναδέλφους του Νομού μας, λόγω "έκτακτων καιρικών φαινομένων" την Κυριακή 05/01/2020 και τη Δευτέρα 06/01/2020 και ενώ είχε ανακοινωθεί η διάταξη της Υπηρεσίας από την Παρασκευή;»

Το σωματείο εργαζομένων αστυνομικών της Δράμας προσθέτει ότι «…προληπτικά και με μοναδικό τεκμήριο τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η ηγεσία του σώματος θέτει ολόκληρη την αστυνομική δύναμη του νομού σε υπηρεσία, πλήττοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό όλων των συναδέλφων μας, αυτό αγγίζει το όριο του… παραλογισμού. Το αποτέλεσμα ήταν να απολαμβάνουμε όλοι έναν ηλιόλουστο «Ηφαιστίωνα», καθώς περιμέναμε μια κακοκαιρία που ήταν πασιφανές ότι δε θα αγγίξει τον νομό μας! Αλήθεια, αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία αυτή, παραβιάζοντας τους κανονισμούς του σώματος, θα λογοδοτήσουν πουθενά ή θεωρώντας ότι οι υφιστάμενοί είναι το παίγνιο τους, μπορούν να αυθαιρετούν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν;»

Ανάγκη για καινούργια περιπολικά

Ο αντιπρόεδρος του δ.σ. της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης τονίζει στο makthes.gr ότι θα πρέπει να επανασχεδιαστεί η αστυνόμευση και να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα με νέα περιπολικά: «Το πιο σύγχρονο όχημα της άμεσης δράσης στη Θεσσαλονίκη είναι του… 2009 με περισσότερα από 300.000 χιλιόμετρα! Στο κατώφλι της νέας δεκαετίας ακόμη παρακαλούμε -για τις ανάγκες των τμημάτων- π.χ. για κόλλες Α4 τους δήμους και τους δημάρχους…»

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, αναμένονται νέα περιπολικά στη Θεσσαλονίκη όπως επίσης και οι τακτικές κρίσεις των αξιωματικών στις 18 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται δε, όπως αποκάλυψε το makthes.gr, ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τα περιπολικά που έλαβαν μέρος ήταν... δανεικά από γειτονικούς νομούς, λόγω παλαιότητας των περιπολικών της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Πηγή:  makthes.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis