Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:54 | 11/01/2015

 

Η σεξουαλική κακοποίηση προκαλεί στο άκουσμά της αποτροπιασμό και συναισθήματα μίσους και θυμού για τον θύτη. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ο άνθρωπος που προχωρεί σε αυτή την πράξη είναι άντρας, αφού όπως δείχνουν οι έρευνες, το 91-96% είναι γένους αρσενικού. 

Τι γίνεται όμως όταν το άτομο που κακοποιεί σεξουαλικά κάποιο άλλο, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα αθώο παιδί, είναι γυναίκα; Όσο παράξενο και ασυνήθιστο κι αν ακούγεται, πολλές είναι οι γυναίκες πρωταγωνίστριες σε τέτοιες αποκρουστικές περιπτώσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Κάποιες είχαν θέση ισχύος, κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα, κι έτσι τους ήταν πιο εύκολο να εντοπίζουν τα ανήλικα θύματά τους. Κάποιες άλλες όχι, ήταν απλά ψυχικά διαταραγμένες, αυτός είναι ο πιο κομψός τρόπος να το πούμε.

Ακολουθούν δέκα τέτοιες περιπτώσεις γυναικών, ανάμεσα στις τόσες άλλες που υπάρχουν, η περιγραφή των οποίων θέλει σίγουρα γερά στομάχια.​

Ashley Jessup



Η αγάπη λένε ότι δεν έχει όρια, η διαστροφή όμως και ο νόμος έχουν. Στην υπόθεση της 24χρονης Ashley Jessup από το Οχάιο υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι ήταν μια γυναίκα που εύκολα γινόταν αντικείμενο χειραγώγησης και χαρακτηριζόταν για την ανασφάλειά της και άλλοι ότι ήταν απλά ψυχοπαθής. Το σίγουρο και αναμφισβήτητο είναι ότι η Ashley διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα κατά του δεκάχρονου γιου της, για το οποίο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αυτή και ο φίλος της είχαν μια συνήθεια, να ανταλλάσσουν σεξουαλικές φωτογραφίες και βίντεο μέσω του διαδικτύου. Έτσι, τον Αύγουστο του 2011 ο τελευταίος τής ζήτησε να βιάσει τον μόλις 10 μηνών γιο της, να βιντεοσκοπήσει την πράξη και να του στείλει το «δημιούργημά» της. Και εκείνη απλά είπε «ναι», έκανε στοματικό έρωτα στο παιδί και το βίασε χωρίς κανένα δισταγμό. Δυστυχώς όμως για τα αρρωστημένα μυαλά και των δυο τους, μια πρώην σύντροφος του φίλου της Ashley βρήκε το βίντεο και έντρομη ειδοποίησε την αστυνομία. Η επιμέλεια του τραγικού αγοριού δόθηκε τελικά στη γιαγιά του, ενώ ο πατέρας του παλεύει πλέον να αναλάβει την κηδεμονία του. Όσο για την Ashley, αυτή θα μείνει μια ζωή στη φυλακή, ενώ ο φίλος της καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3-20 ετών.


Sarah Hopkins



Η Sarah Hopkins από το Όρεγκον δεν δίστασε να συνάψει σχέση με τον εντεκάχρονο φίλο του γιου της και να τον κακοποιεί σεξουαλικά για μια περίοδο οχτώ μηνών. Ο ανήλικος έμενε στη γειτονιά και συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι της Sarah, όπου περνούσε αρκετές ώρες με τον γιο της κάνοντας αυτό που πολλά αγόρια κάνουν όταν αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους: να βλέπουν ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Η Sarah τους είχε κάνει πολλές φορές τσακωτούς και το άρρωστο μυαλό της φαίνεται πώς επεξεργάστηκε το γεγονός με έναν τελείως ανεξήγητο τρόπο. Κάπως έτσι φαίνεται πως ξεκίνησαν οι βόλτες με τον εντεκάχρονο και το σεξ. Το αγόρι παραδέχτηκε τελικά ότι διατηρούσε σεξουαλική σχέση με τη μαμά του φίλου του και η 35χρονη συνελήφθη, κατηγορήθηκε για βιασμό και σοδομισμό και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών. Δεν δίστασε μάλιστα να ισχυριστεί δημοσίως ότι το αγόρι ήταν ο αγαπημένος της. Απόδειξη, η φωτογραφία προφίλ που είχε ανεβάσει στο Facebook παρέα με τον εντεκάχρονο.


Jill Dudley



Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια γυναίκα όπως η Jill, με όμορφη και προσεγμένη εμφάνιση και καλούς τρόπους, θα ήταν στην πραγματικότητα ένα «τέρας». Μια μοχθηρή γυναίκα δηλαδή που δεν δίσταζε να κακοποιεί σεξουαλικά τους δύο γιους της. Η κατρακύλα της στη διαφθορά ξεκίνησε μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τον άντρα της John Lewis, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση των δίδυμων αγοριών της, Alex και Marcus, και τον γάμο της με τον Jack Dudley. Ο Jack ήταν ένας αυταρχικός πατέρας που αγαπούσε τα δικά του παιδιά περισσότερο από τα δίδυμα, στα οποία συνήθιζε να συμπεριφέρεται σαν να ήταν σκλάβοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ότι οι Alex και Marcus ήταν υποχρεωμένοι να κοιμούνται νηστικοί σε ένα υπόστεγο στον κήπο χειμώνα-καλοκαίρι, κάτω από τραγικές συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης. 



Και σαν να μην ήταν αρκετή η αυταρχική συμπεριφορά του πατριού, η στάση της Jill έγινε προοδευτικά αρρωστημένη όταν έφτασε να κακοποιεί σεξουαλικά τα παιδιά της. Όταν μάλιστα δεν το έκανε εκείνη, τα ανάγκαζε να περνούν τη νύχτα με φίλους τους, που επίσης τα κακοποιούσαν, ενώ ο σύζυγός της δεν είχε πάρει χαμπάρι τις πράξεις της. Η Jill δεν καταγγέλθηκε ποτέ για τα εγκλήματά της. Όταν πέθανε, τα δυο αγόρια ανακάλυψαν σοκαρισμένα πόσο πλούσια ήταν η μητέρα τους, η οποία ποτέ δεν χρησιμοποίησε την περιουσία της για να ζήσουν μια άνετη ζωή. Και όχι μόνο αυτό: τα δίδυμα ανακάλυψαν σε συρτάρια του σπιτιού σεξουαλικά παιχνίδια και μια συλλογή από γυμνές φωτογραφίες τους. Οι Alex και Marcus έγιναν πετυχημένοι επιχειρηματίες, έφτιαξαν δικές τους οικογένειες και εξέδωσαν το βιβλίο «Tell me who I am», στο οποίο περιγράφουν τα βασανιστήριά τους.



Gemma Barker



Η υπόθεση αυτή θυμίζει λίγο -με έναν διεστραμμένο τρόπο βέβαια- τη χολιγουντιανή ταινία «Boys Don’t Cry», την ιστορία ενός αγοριού δηλαδή που ήταν παγιδευμένο σε γυναικείο σώμα. Η 19χρονη Gemma από τη Βρετανία συνήθιζε να φτιάχνει πολλαπλούς λογαριασμούς στο Facebook, στους οποίους παρουσιαζόταν ως άντρας. Άλλες φορές ήταν ο Luke, άλλες πάλι ο Connor, με στόχο να συνάπτει σχέσεις με έφηβες. Δύο κορίτσια έπεσαν στα δίχτυα της Gemma το 2009. Η 19χρονη τις έπεισε να τη συναντήσουν και η μεταμφίεσή της σε άντρα δεν έγινε διόλου αντιληπτή από τις έφηβες, ακόμα και όταν ξεκίνησαν οι ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις, μιας και η χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων διατηρούσε καλυμμένη την απάτη. Τελικά το ένα από τα κορίτσια κατάλαβε τι συνέβαινε όταν την αναγνώρισε σε άλλο προφίλ στο Facebook να δηλώνει ότι είχε σχέση με άλλη γυναίκα. Η Barker συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της δίκης δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ούτε τύψεις για τις πράξεις της. Τα δύο θύματά της χρειάστηκαν τη βοήθεια ψυχολόγου για να ξεπεράσουν το σοκ.

Joyce McKinney

Η ιστορία της 25χρoνης εστεμμένης Μις Γουαϊόμινγκ δεν περιλαμβάνει ανήλικους πρωταγωνιστές, αλλά έναν αρρωστημένο έρωτα και μια σεξουαλική κακοποίηση που σόκαραν την κοινή γνώμη της Βρετανίας το 1970. 



Ο μοιραίος της έρωτας για τον 19χρονο Μορμόνο Kirk Anderson, τον οποίο γνώρισε στην Αμερική, την οδήγησε στην απαγωγή του και τον τριήμερο βιασμό του, μια υπόθεση που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία στο Χόλιγουντ. Έπειτα από μια σύντομη ειδυλλιακή περίοδο, ο Anderson έβαλε τέλος στη σχέση τους και γεμάτος τύψεις, εξαιτίας των θρησκευτικών του αντιλήψεων, έφυγε για τη Βρετανία, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην Joyce, η οποία προσέλαβε ντετέκτιβ για να τον εντοπίσει. Μόλις έμαθε ότι εκείνος βρισκόταν στην Αγγλία, πήρε το όπλο της, τον πιστό της φίλο Keith May και πήγαν να τον βρουν. Η Joyce νοίκιασε ένα αγρόκτημα στο Devon και έδωσε το όπλο στον May, ο οποίος απήγαγε το θύμα έξω από μια εκκλησία. 




Ο 19χρονος οδηγήθηκε στο αγρόκτημα, στο οποίο έμεινε αλυσοδεμένος για τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων κακοποιούνταν σεξουαλικά από την πρώην αγαπημένη του. Κατάφερε τελικά να πείσει τον θύτη του να τον απελευθερώσει όταν της υποσχέθηκε να την παντρευτεί. Την κατέδωσε όμως στην αστυνομία και εκείνη συνελήφθη, αλλά τελικά βγήκε με εγγύηση. Στη συνέχεια πήγε στον Καναδά, όπου προσπάθησε να πουλήσει την ιστορία της σε μια εφημερίδα. Η ψύχωσή της όμως για τον 19χρονο την έφερε ξανά στον δρόμο του στη Γιούτα, όπου συνελήφθη και πάλι γιατί τον καταδίωκε. Σήμερα, αν και ηλικιωμένη, η Joyce υποστηρίζει ότι η παθολογική αγάπη της για τον Anderson δεν της επέτρεψε να κάνει άλλη σχέση στη ζωή της και δηλώνει: «Τον αγαπούσα τόσο πολύ που θα μπορούσα να κατεβώ το Έβερεστ κάνοντας σκι γυμνή με ένα γαρίφαλο πάνω στη μύτη μου αν μου το ζητούσε!».



Courtney Reschke

Η Courtney Reschke οργάνωνε sex parties, όπως τα αποκαλούσε η ίδια, με ανήλικα αγόρια μέσω Facebook, φίλους δηλαδή του μεγαλύτερου γιου της. Οχτώ 15χρονα αγόρια κατέληξαν στο σπίτι της και υπό την επήρεια αλκοόλ τα βίασε, ενώ σε μία περίπτωση ανάγκασε τον μικρότερο γιο της, μόλις 5 ετών, να παρακολουθεί. Μετά τη σύλληψή της, κατηγορήθηκε για 11 περιπτώσεις ασέλγειας σε ανήλικο, δύο πράξεις παιδικής κακοποίησης και 7 περιπτώσεις χορήγησης αλκοόλ σε ανήλικους και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών.



Theresa Goddard



Η Theresa Goddard από τον Καναδά δεν ένιωθε καμιά ντροπή γι’ αυτό που αναζητούσε στη ζωή της. Ήθελε μια οικογένεια, στην οποία θα μπορούσε να βιάζει ανενόχλητη τα παιδιά. Δεν δίστασε μάλιστα να εκδηλώσει την ανωμαλία της δημόσια, ανεβάζοντας στο διαδίκτυο μια αγγελία στην οποία αναζητούσε έναν άντρα με παιδιά για να τα κακοποιεί, με το ψευδώνυμο «pervstepmom» (διεστραμμένη μητριά). Η επιθυμία της δεν άργησε να ικανοποιηθεί καθώς ένας 51χρονος από τη Βιρτζίνια, πατέρας δύο παιδιών, 9 και 10 ετών αντίστοιχα, ανταποκρίθηκε στην αγγελία της για την αιμομικτική οικογένεια. Οι δυο τους ξεκίνησαν να συνομιλούν διαδικτυακά και η Goddard εξέφρασε τη βούλησή της να μετακομίσει στη Βιρτζίνια για να γίνει αυτό που τόσο ήθελε: η μητριά που θα κακοποιούσε τα παιδιά της. Για κακή της τύχη όμως αλλά για καλό της ανθρωπότητας, ο 51χρονος ήταν μυστικός αστυνομικός. Έτσι μόλις η Theresa προσγειώθηκε στη Βιρτζίνια για να συναντήσει την «οικογένειά» της, κατέληξε με χειροπέδες και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών…

Jennifer Rice



Και ερχόμαστε σε αυτές τις υποθέσεις που ο θύτης εκμεταλλεύεται τη θέση ισχύος του και το επάγγελμά του για να ικανοποιήσει τις άρρωστες ορέξεις του. Η 31χρονη Jennifer Rice ήταν δασκάλα στο δημοτικό σχολείο McKinley Elementary School της Ουάσιγκτον όταν ερωτεύτηκε έναν εντεκάχρονο μαθητή της. Η ψύχωσή της για τον ανήλικο την οδήγησε σε ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, πονηρών ραντεβού και σεξουαλική κακοποίηση τελικά. Όταν ο πατέρας του εντεκάχρονου αντιλήφθηκε τα κίνητρα της δασκάλας, του απαγόρευσε την επαφή μαζί της, γεγονός που έκανε τη Rice να τον απαγάγει. Αφού έφυγαν από την πόλη, εκείνη βίασε το αγόρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως παραδέχτηκε αργότερα. Μετά τη σύλληψή της, βγήκε στο φως της δημοσιότητας ότι η 31χρονη δασκάλα δεν είχε κακοποιήσει μόνο τον εντεκάχρονο, αλλά και τον 15χρονο αδελφό του. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών χωρίς αναστολή, παρά την καλή συμπεριφορά που έδειξε μέσα στη φυλακή…

Leah Shipman



Άλλη μια περίπτωση σατανικής παιδαγωγού, η οποία γνωρίζοντας καλά τα παραθυράκια του νόμου όχι μόνο κακοποίησε τον μαθητή της, αλλά τον παντρεύτηκε κιόλας, με τη συναίνεση μάλιστα της ίδιας του της μητέρας! Η 42χρονη Leah Shipman γνώρισε τον 15χρονο Johnny Ray Ison στο σχολείο που δίδασκε, στο Wilmington High School της Βόρειας Καρολίνα, και τον κακοποίησε σεξουαλικά. Η Leah συνελήφθη για βιασμό, αλλά απέφυγε την καταδίκη βρίσκοντας ένα νομικό τερτίπι: δύο χρόνια μετά τη σύλληψή της παντρεύτηκε τον νεαρό, με τη συναίνεση της μητέρας του. Ο γάμος έγινε έξι μέρες αφότου η Leah χώρισε τον άντρα με τον οποίο ήταν παντρεμένη για 19 ολόκληρα χρόνια. Η τακτική που χρησιμοποίησε ήταν καλά σχεδιασμένη: σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της Βόρειας Καρολίνα, ένας σύζυγος δεν μπορεί να καταθέτει κατά της συζύγου του. Έτσι η 42χρονη χωρίς τη μαρτυρία του ανηλίκου περί βιασμού, μπορούσε να κατηγορηθεί όχι για την πράξη, αλλά για την ερωτική επικοινωνία της, μέσω τηλεφώνων και μηνυμάτων, με τον 15χρονο Johnny. Έτσι μπήκε στη φυλακή για έναν μήνα και βγήκε πληρώνοντας αποζημίωση 345 δολαρίων. Η μόνη και πραγματική δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ότι δεν της επιτράπηκε να διδάξει ποτέ ξανά.

Hendrika Shaskey



Όταν ο Aaron Gilmore γνώρισε τη Hendrika Shaskey, εκείνος ήταν 11 χρονών και εκείνη 35 και δασκάλα του σε σχολείο της Νέας Ζηλανδίας. Η σχέση με τη μητέρα του δεν ήταν πολύ καλή και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε η 35χρονη για να τον καλεί στο σπίτι της, με την πρόφαση της παρέας με τα παιδιά της. Στο μυαλό του 11χρονου, η δασκάλα του έγινε μια δεύτερη μητέρα. Στο δικό της όμως η αθωότητα δεν υπήρχε. Έτσι, έναν σχεδόν χρόνο μετά τις καθημερινές επαφές τους, οδήγησε το αμάξι της σε ένα απομονωμένο πάρκινγκ και βίασε τον ανήλικο. Παρά το αρχικό σοκ του 11χρονου, εκείνος παρερμήνευσε την πράξη της δασκάλας με τη μητρική στοργή. Οι καθημερινές επαφές συνεχίστηκαν για πέντε χρόνια στο σπίτι της Shaskey και ο βιασμός επαναλήφθηκε κατά τη διάρκεια διακοπών, όταν η 35χρονη τον έπεισε να μοιραστούν το ίδιο κρεβάτι και τον εξανάγκασε σε σεξ. Μετά ήρθε το διαζύγιο και η συναίνεση των γονιών του Aaron, που δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε, να μετακομίσει ο έφηβος στο σπίτι της δασκάλας του, με τη δικαιολογία ότι ήταν πιο κοντά στο σχολείο του αλλά και στην ακαδημία που έκανε χορό. Το θύμα έφυγε από το σπίτι σε ηλικία 18 ετών και κατήγγειλε το γεγονός. Και μπορεί στην αρχή να αμφισβητήθηκαν οι καταγγελίες του, όμως η Shaskey συνελήφθη τελικά και μπήκε στη φυλακή για δέκα χρόνια. 

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis